AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

VM-billett til U16, U26 knust av svenskene

13.07.2017
VM-billett til U16, U26 knust av svenskene

Det ble en spennende innspurt på U16-mesterskapet. I nest siste kamp tok Norge en knepen seier mot Nederland og ble forbigått av England. Italia gikk imidlertid på et stortap mot Tyskland, noe som gjorde at Norge beholdt femteplassen. Før siste kamp var det sju lag som kjempet om de tre siste VM-billettene, og Norge måtte helst slå Tsjekkia for å ha godt håp om en topp seks-plassering.

Etter halvspilt kamp ledet Norge 21-0 i IMPs, men tsjekkerne kom tilbake og hadde redusert til 16-21 med tre spill igjen. Dermed steg pulsen hos det norske støtteapparatet og supporterne, men 6-6 på de tre siste spillene sikret 11,7 VP, som ga femteplass sammenlagt, 5,5 VP over den røde streken. Sverige kom på sjetteplass, mens et sterkt spurtende dansk lag, som knuste Polen og Italia i de to siste kampene, ble nummer sju. Polen tok gull foran Israel og Frankrike

Det norske laget har grunn til å være fornøyd; i Tromsø i 2015 ble laget nummer 9 av 12 nasjoner, 71 VP bak VM-plass!

På det norske U16-laget (avbildet) spilte Marius Austad-Ida Marie Øberg, Anders Brogeland-Thomas Tøsse og Christian Fredrik Johnsen-Magnus Sætre. Kristian Barstad Ellingsen var kaptein for laget, mens Liv Marit Grude coachet den fine gjengen.

Etter 15 av 27 runder hadde Norge U26 for alvor spilt seg inn i medaljekampen. 1-53 (0,35-19,65 VP) mot de svenske favorittene var imidlertid et skudd for baugen, og det kan se ut som eldstelaget vårt må konsentrere seg om å komme inn blant de seks beste som gir VM-tur til neste år.

U21-laget er nummer 12 etter 20 av 34 runder, mens U26 Women ligger som nummer 8 av 10 etter 16 av 27 runder. Jentene våre har fortsatt en liten mulighet til å kapre en VM-plass.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger