AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Kinesisk damegull, amerikanerne best i seniorklassen

27.08.2017
Kinesisk damegull, amerikanerne best i seniorklassen

Finalen i Venice Cup gikk mellom England og Kina. De engelske damene måtte slite for å slå Sverige i semifinalen (205-183), mens kineserne slo Polen med nesten 90 IMP. Finalen ble langt mer ujevn enn forventet, og Kina ledet med 99 IMP da engelskmennene kastet inn håndkledet før den siste sesjonen. I bronsefinalen vant Sverige, med norske Kathrine Bertheau, 137-111 mot Polen.

I seniorklassen var USA2 best og ga aldri fra seg det lille forspranget de opparbeidet seg mot Italia etter første finalesesjon. Etter 96 spill lød seierssifrene på 169-145 i IMP. Sverige tok en ny VM-medalje da de knuste India 144-70 i IMP i bronsekampen. 2017 har vært et ypperlig år for svensk bridge, med suksess for mange landslag både i yngre og eldre klasser.

Som i Bermuda Bowl måtte Norge sett sin lit til en "utvandret" nordmann i Transnationals. Geir Helgemo spiller vanligvis med Tor Helness på Monaco, men etter deres overraskende exit etter Round Robin, fikk Helgemo Franck Multon som makker i Transnationals, mens Tor ble med på et dansk-norsk lag med sin kone Gunn.

Zimmermann & Co. var blant de største favorittene i det 112 lag store feltet, og de hang med fram til semifinalen der de ble stoppet med kun 6 IMP av polsk-kinesiske Jinshuo. Deres motstander i finalen var polske Mazurkiewicz. Det ble en jevn kamp, som Mazurkiewizc vant med 10 IMP. I bronsefinalen tok Percy, med blant andre Zia Mahmood og de nevnte herrene Gold og Robson på laget, en overlegen seier mot Zimmermann med 102-42 i IMP på 32 spill.

I "trøsteturneringen" Lyon Trophy,der 68 lag stilte til start, ble det seier til lag Gillis (Simon Gillis, Erik Sælensminde, Boye Brogeland og Espen Lindqvist). I åpent Ungdoms-VM tok Christian Bakke bronse i lagturneringen og sølv i det avsluttende BAM-mesterskapet. Der imponerte også U16-laget vårt, med Marius Dalemark Austad, Ida Marie Øberg, Christian Fredrik Johnsen og Sofie Græsholt Sjødal, ved å ta en fjerdeplass av 26 lag.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger