AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Jon Sveindal (1946-2018)

19.07.2018
Jon Sveindal (1946-2018)

Én av de store i norske bridge, Jon Sveindal, døde natt til fredag 13. juli. Han ble 72 år og slo kreftdiagnosen han fikk i 2014 med flere år. Jon hadde to døtre, og den siste tida tilbrakte han med sine nærmeste rundt seg.

Jon var en særdeles dyktig bridgespiller, med en rekke norgesmesterskap, seriemesterskap og internasjonale medaljer på samvittigheten. På den nasjonale mesterpoengoversikten var han fortsatt inne på topp ti.

Jon gjorde seg også bemerket som bridgeskribent, i BIN helt fra den aller første utgaven i 1976 med sin Paraplybridge-serie. Han har gjennom årene bidratt med en rekke leseverdige artikler til bladet, og han var medlem av ekspertpanelet i 41 år.

I Aftenposten hadde han ansvaret for avisens daglige bridgespalte i over 20 år, og han har også skrevet om bridge i Bergens Arbeiderblad og Bergens Tidende. På BBO var jbgood en dyktig og respektert kommentator.

Jeg ble kjent med Jon på begynnelsen av 90-tallet da jeg studerte i Bergen, først som en tøff motstander og senere som en super lagkamerat både på BAK og landslaget. Også utenfor bridgebordet var det svært hyggelig å omgås Jon. Han hadde alltid sitt brede smil på lur, og en god historie å komme med, eller et interessant emne eller spill å diskutere.

Vi er mange i bridgemiljøet som kommer til å savne deg, Jon.Her kan du finne mange fine ord om Jon Sveindal:

Geo Tislevolls blogg hos NBF

Nils Kvangravens nettside

NBF Hordaland

Bridgewinners

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger