AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Helgemo utestengt for doping

02.03.2019
Helgemo utestengt for doping

27. februar slo en bombe ned i bridgemiljøet. Da ble det offentlig kjent at Geir Helgemo hadde testet positivt på en dopingprøve under fjorårets VM i Orlando, og at WBF har bestemt å utestenge ham fra all bridge fram til 20. november 2019. Han ble samtidig fratatt VM-tittelen i Rosenblum, mens Zimmermann-laget ble flyttet ned fra første- til andreplass.

Ettersom stoffene Helgemo ble tatt for, klomifen og syntetisk testosteron, ikke blir sett på som prestasjonsfremmende i bridge, har dopingdommen vakt sterke reaksjoner. Bridgen har på mange måter fått sin Johaug-sak, der debatten går på rigide regler kontra rettferdighet.

Den spesielle dopingsaken har også blitt behørig omtalt i diverse medier rundt omkring i verden. Lenker til en rekke nyhetssaker kan du finne ved å klikke på overskriften.

I dag ble det kjent at ACBL, som ikke er underlagt WBF og deres forbindelser til IOC, CAS og WADA, ønsker Helgemo velkommen til å spille i de amerikanske mesterskapene.

Dopingdommen mot Helgemo har dessverre ført til at VG har stoppet engasjementet av sin bridgeskribent gjennom snart 30 år.


Nyhetssaker om Helgemos dopingdom:

Norsk Bridgeforbund: Bridgespiller utestengt for doping

Bridgewinners: Brudd på anti-dopingreglene av Geir Helgemo

Bridgewinners: Geir Helgemo og ACBL

VG

BBC Sports

Daily Mail

The Guardian

Sky News

The New York Times

The Washington Post

USA Today

Fox News

Der Spiegel

 

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger