AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Norge leder, Italia boikottes

25.08.2021
Norge leder, Italia boikottes

Etter 10 av 31 runder i åpen klasse er Norge i førersetet med 141,43 VP. De nærmeste forfølgerne er Sverige (132,65 VP) og Danmark (125,54 VP). Det ser dermed særdeles lyst ut for at Norge skal sikre seg en VM-plass (de åtte beste pluss Italia som er arrangør av mesterskapet). Norge har riktignok møtt mange av de svakeste nasjonene, men dette gjelder også de andre antatt sterkeste lagene i mesterskapet, som møtes innbyrdes de siste spilledagene.

Den store nyheten i mesterskapet, er at Italias ti første motstandere har nektet å stille til kamp. Dette skyldes at det italienske bridgeforbundet FIGB valgte å ta ut Fulvio Fantoni til mesterskapet, som EBL dømte til fem års utestengelse for juks før CAS svært kontroversielt omgjorde dommen. Om protesten blir unison, slik at Italia vinner alle sine 31 kamper på walk-over, 12-0, gjenstår å se.

Det norske seniorlaget har spilt 7 av 23 runder. Med 55,14 VP ligger de på 18. plass, og må få sving på sakene om de skal komme inn blant de åtte beste lagene og kapre en VM-plass. Det kan dog være muligheter for VM-billett også lengre ned på resultatlisten hvis det blir forfall fra nasjoner fra andre verdensdeler grunnet korona-situasjonen.

Etter første dag og fire kamper i mixen er Norge på tiendeplass med 42,61 VP.

I dag, onsdag, starter damenes kvalifisering.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger