AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

BAK best i Europa

14.11.2021
BAK best i Europa

Bergen Akademiske BK (BAK), med spillerne Martin Andresen-Thor Erik Hoftaniska, Christian Bakke-Thomas Charlsen og Ole Berset-Bjørn Olav Ekren, ble historiske da de tok Norges første seier i den 19. utgaven av European Champions' Cup. Kvaliteten på de tolv lagene som deltar i denne turneringen, er fullt på høyde med det man finner i et EM eller VM.

I semifinalen mot One-Eyed Jacks fra Danmark lå Norge under med 19 IMP etter 16 spill, hovedsakelig fordi en 50 % slem gikk danskenes vei. I andre halvdel av kampen plukket BAK jevnt og trutt IMP, hvor 45-11 gjorde at bergenslaget avanserte til finalen mot Bridge Contact Club fra Sveits, som slo de svenske mesterne med 15 IMP i den andre semifinalen.

BAK gikk tidlig opp i en 19-1-ledelse i finalen, men det sveitsiske stjernelaget som vant EBLs VM-kvalifisering i juni, overtok føringen med 31-29 etter å ha scoret 15 IMP i spill 16.

Andre halvdel av finalen var lenge jevn, men Brink-Drijver og Gawrys-Klukowski hadde opparbeidet seg en ledelse på 17 IMP med to spill igjen. Den ble redusert til 6 IMP da Bakke-Charlsen meldte og vant en lilleslem der Gawrys-Klukowski stoppet på 5-trinnet.

Siste spill var et delkontraktspill, men da Martin Andresen omgjorde en negativ dobling av 2 hjerter til straff, og hentet to beter, fikk BAK 11 nye IMP som ga 57-52 i sluttresultat (hadde kontrakten gått én bet, ville BAK vunnet med 0,1 IMP!). En fantastisk prestasjon etter flere dager med imponerende spilling av nordmennene.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger