Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet

Berg og Erichsen til topps i Winter Games

28.04.2023

Etter 55 av 56 spill i åttendedelsfinalen i Winter Games stod det 125-125 i IMP mellom Orca og deres indiske motstander Mavericks. Ved uavgjort resultat ville Mavericks avansere til kvartfinalen ettersom de hadde endt plassen foran Orca i kvalifiseringen. Kampens siste spill ga imidlertid 5 IMP til det norsk-svensk-engelske laget etter at motstanderne doblet hjem en utgang.

Fra kvartfinalen og utover virket Orca å ha langt bedre kontroll på sin egen skjebne. Først slo de vinnerne av kvalifiseringen, polske AZS Wratislavia, 163-127 i IMP. Differansen i semifinalen mot franske Vinciguerra ble enda større, 148-88 i favør Orca. I finalen var det fransk-gresk-italienske Multon som ble et nummer for små og tapte 86-131. Dermed kunne Richard Plackett-Espen Erichsen, Erik Berg-Peter Crouch og Mikael Rimstedt-Ola Rimstedt løfte trofeet og innkassere 24.000 euro (som i realiteten var 18.000 euro etter at finalelagene hadde gjort en avtale om å dele første- og andrepremien (12.000 euros) uavhengig av hvem som vant finalen).

Lag Wigoder vant sin åttendedelsfinale mot et nederlandsk juniorlag, men ble slått ut av Vinciguerra i kvartfinalen. De avsluttet imidlertid Winter Games med stil da de gikk til topps i BAM-turneringen foran flere sterke lag. Zia Mahmood, Geir Helgemo og Boye Brogeland hadde i denne turneringen med seg den polske førstedivisjonsspilleren Maciej Dabrowski.