AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

VM-semifinale for Norges damer og åpne lag

29.08.2023
VM-semifinale for Norges damer og åpne lag

Det går godt med de norske farger under det pågående VM i Marrakech i Marokko. Det norske damelaget slo regjerende verdensmester Sverige (med blant andre norske Kathrine Bertheau på laget) med 231 mot 189 IMPs i kvartfinalen. Etter en god norsk start på kampen kom svenskene nærmere, og bare 15 IMP skilte før de 16 siste spillene. Der var imidlertid de norske damene best med 47-20 i IMP, og kampen ble vunnet 231-189.

I Bermuda Bowl ble det en svært jevn VM-kvartfinale mellom Kina og Norge. Etter fire sesjoner hadde kineserne opparbeidet seg en ledelse på 30 IMP, men 58-25 til Norge i femte sesjon gjorde at nordmennene ledet med 3 IMP med 16 spill igjen. Kina overtok raskt ledelsen, men en slemsving inn med fire spill igjen førte Norge tilbake i førersetet, og kampen endte 208-202 i norsk favør.

Seniorlaget kom tidlig bakpå i sin kvartfinale mot USA 2, men var på skuddhold før siste sesjon. Der var imidlertid amerikanerne best og vant kampen 232-181.

I semifinalen venter Tyrkia i dameklassen og Italia i åpen klasse. 96 spill mot disse nasjonene vil avgjøre om det blir finale eller bronsefinale for de norske lagene, som uansett har gjort en glimrende prestasjon i VM.

I den åpne turneringen Transnationals Teams stilte 72 lag til start. Etter to dagers kvalifisering gjenstår 32 lag som skal i gang med 16. delsfinaler onsdags morgen. Fem lag med norske spillere henger med i Transnationals, og best av disse gjorde Orca det (med Espen Erichsen) med en andreplass. De andre "norske" lagene som er klare for cupspillet, er Powershark (13. plass), Australia Open (15. plass), Gillis (18. plass) og Rosenthal (21. plass).

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger