Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet

Sølv og fjerdeplass i VM

04.09.2023

Det ble VM-sølv til Norges åpne lag etter at Sveits dro i fra i de tre siste finalesesjonene (31-48, 21-31 og 35-67 i IMP). Sluttresultatet ble dermed 264-194, etter at Norge hadde blitt tilgodesett med 9 IMP (6 IMP + 3 IMP i straff til Sveits) etter at begge lag appellerte en turneringslederavgjørelse i første sesjon.

Andreplass i VM er en sterk prestasjon, og med den tredje VM-medaljen på rad befester Norges åpne lag sin stilling i verdenstoppen. Nordmennene følte nok likevel at det var de tapte muligheters finale da det var mange spill som kunne gitt norske IMP med bedre og heldigere aksjoner.

Damelaget gjorde også et svært bra VM, men i bronsefinalen måtte de strekke våpen mot et velspillende kinesisk lag. Den største muligheten til medalje lå nok i å slå Tyrkia i semifinalen. I finalen tapte det tyrkiske laget med over 150 IMP mot gullvinnerne fra Israel.

I seniorklassen ble det en svært jevn finale mellom Danmark og USA1. Det var ikke før i det 94. av 96 spill at Danmark overtok ledelsen i kampen etter en utgangssving. I finalens nest siste spill meldte Danmark en slem med litt under 50 % vinnersjanse, mens USA stoppet i utgang. Da trumfkongen satt i kutt istedenfor på rygg, ble det 13 danske IMP, mens bet i slem ville gitt 13 amerikanske IMP og VM-gull til dem! På det danske laget spilte Klaus Adamsen, Dennis Koch-Palmund, Jørgen Cilleborg Hansen, Steen Schou, Dorthe Schaltz og Peter Schaltz.

Også i mixklassen, Wuhan Cup, ble det en finalethriller. Frankrike ledet halvveis, men 60-0 (!) til USA2 i fjerde sesjon gjorde at de overtok ledelsen. To jevne sesjoner til slutt gjore at amerikanerne trakk det lengste strået med 189-181 i IMP.

I Transnational Open Teams ble det en overraskende seier til Amistad fra Brasil og Argentina. De beste norske prestasjonene i Transnationals stod Espen Erichsen og Artur Malinowski for, som tapte sine respektive kvartfinaler med henholdsvis 3 og 10 IMP.

A-finalen i BAM-turneringen ble vunnet av det franske laget Vinciguerra. Norges seniorer ble nummer ti i denne turneringen.