AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Semesterstart

27.08.2008
Semesterstart

I Bergen er studentene tilbake i byen, og bridge står på timeplanen. Bergen Akademiske Bridgeklubb har invitert til lynkurs i bridge som et tilbud under studentenes aktivitetsuke. På kun fire timer har de lært å spille, telle honnørpoeng, beregne hvor mange stikk de skal ta ut fra makkerparets samlede honnørstyrke, og å ta finesser. Tilbudet har vært populært, og torsdag holdes det tredje lynkurset med stadig økende deltakerantall (klikk på overskriften for å lese mer)

Tilbudet om bridgekurs har gått ut til alle studentene i Bergen, via plakater og studentenes nettsider. På første bridgekurs, spesielt beregnet for studentene ved Universitetet i Bergen, var det bare 6 deltakere. Men gode skussmål gjorde at deltakerantallet var doblet på neste kurs, og torsdag 28. august holdes et tredje lynkurs på Høgskolen i Bergen, og 2. september er turen kommet til Norges Handelshøgskole, som har lange tradisjoner i å få fram gode bridgespillere.

Når en skal lære bort bridge på så kort tid, sier det seg selv at meldedelen må forenkles noe. Kursistene lærte å telle honnørpoeng, åpne med minst 12 hp, og eller si pass, og alltid svare makker. Dersom makkerparet hadde over 20 hp så de i tabellen hvor mange stikk de kunne ta, og valgte så trumf. Med god tilpass var det noen som valgte å ta sjansen på å gamble på utgang selv om de egentlig ikke hadde nok honnørpoeng til dette. I ekte juniorstil, med andre ord.

Kursopplegget vil etter hvert bli å finne på NBF sine hjemmesider, dersom noen har lyst til å lære bort bridge i en fei.

Ta eventuelt kontakt med marianne@bin.no for mer informasjon.

 

 

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger