AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Turneringens hjemmeside.

Her kan du se resultater.

Første BBO-overføring starter onsdag kl 1700.

Bronse til Norge A i Universitets-VM

02.09.2008
Bronse til Norge A i Universitets-VM

Norge A (Håkon Bogen - Lars Arthur Johansen, Steffen Fredrik Simonsen - Daniel Ueland og Erlend Skjetne) vant bronsemedalje under Universitets-VM i Lodz i Polen. Norge B (Marius Bartnes - Even Morken og Jonny Hansen - Tor Ove Reistad) endte på en delt 10. plass. (Oppdatert 08.09.08. Klikk på overskriften for å lese mer.)

Norge kunne sikret seg andreplassen ved å vinne 23-7 over Østerrike i siste kamp. Østerrike var et av de bedre plasserte lagene i turneringen, og beit godt i fra seg, så selv om de norske guttene fikk med seg en 18-12 seier, ble det ikke nok da Polen A, som før siste kamp lå rett bak Norge, knuste Nederland B på BBO. Selv om sølvet var nært, er det en fantastisk flott prestasjon å vinne bronsemedalje. Gratulerer!

I kamp 18 møttes Norge A og Nederland A, som leder turneringen, i innbyrdes oppgjør. Det norske laget spilte en fin kamp, og vant 16-14. Likevel er det for langt opp til førsteplassen (35 VP) til at det virker mulig å sikte på den, så det norske laget må konsentrere seg om å spille godt for å beholde 2. plassen. Norge A har igjen Tyskland, Belgia og Østerrike, et program som ikke virker spesielt lett eller spesielt vanskelig. Men guttene fra HIST kan håpe på drahjelp fra Norge B, som skal møte Nederland A (1. plass) og Polen A (3. plass).

Etter 14 kamper har Nederland A gått på sitt andre tap, og ledermarginen er nede i 18 VP. Norge A fortsetter med fin spilling, og med 21 VP mot Frankrike A, klatret de opp på en 3. plass.Norge A har imidlertid igjen de to lagene som ligger foran seg, Nederland A og Polen A.  

Etter 13 kamper så Nederland As svært sterke lag (Bob Drijver, Merjin Groeneroom, Marion Michielsen, Danny Molenaar, Tim Verbeek og Meike Wortel) ut til å bli canskelige å ta igjen. De hadde vunnet alle sine kamper utenom en, og ledet med en margin på 26 VP ned til 2. plass, 45 VP foran Norge A på 4. plass.

Norge stiller med to svært gode lag, selv om ingen av dem er å regne helt i favorittsjiktet.

Norge A, Håkon Bogen - Lars Arthur Johansen, Steffen Fredrik Simonsen - Daniel Ueland fra Høgskolen i Sør-Trøndelag skal ned og forsvare bronsemedaljen fra i fjor. Med seg på laget har de Erlend Skjetne. Norge A innledet med å slå landsmennene på Norge B 19-11 innbyrdes i første kamp.

Universitets-VM ble offisielt åpnet tirsdag 2. september, og onsdag startet bataljen. Norge stiller i likhet med Frankrike, Tyskland, Nederland, Polen og USA med to lag, i det 21 lag store feltet.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger