AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Europa vant Buffett Cup

19.09.2008
Europa vant Buffett Cup

Hvem er best, Europa eller USA? Ettersom lille Norge alene slo USA i VM-finalen i oktober, burde det være lett å svare på. Men USA slo Europa forrige gang turneringen ble arrangert, for to år siden, så vi har litt å revansjere. Men det er ingen tilfeldighet at 4 av 12 spillere på europalaget er nordmenn. Sent tirsdags kveld ble det avgjort; Europas lag slo USA. (Klikk på overskriften for å lese mer.)

19.09.08
Singelturneringen avgjorde det hele. Europas lag var mer samspilte på tvers av parkombinasjonene, og halte seieren i land med lagseier 82-38 i den individuelle øvelsen. Marion Michielsen og Tor Helness samlet flest poeng for Europa i singel, med 9 av 11 mulige poeng hver.

18.09.08
Onsdag ble lagturneringen ferdigspilt, og Europa måtte se seg slått i denne disiplinen. Men etter å ha spilt en tredjedel av singelturneringen, der hver spiller må spille på lag med hver av de andre spillerne på laget sitt, har Europa tatt en hårfin ledelse: 147,5 mot 146,5. I kveld blir det hele avgjort.

17.09.08
Tirsdag var det tid for lagturnering. Hvert av lagene formet tre lag, som skal spille to 14-spillskamper mot hver av de andre lagene. De fire norske dannet et av europas lag, og gikk på tre tap med knappest mulig margin (6,5 poeng mot 7,5 poeng) og fikk en storseier. Trass i at dette ikke var noen strålende norsk dag, setter nok det norske laget pris på at seieren kom i kampen mot Zia (Zia Mahmood - Bob Hamman, Alan Sontag - David Berkowitz) som fungerte som klippen i det amerikanske laget, med seier i alle de andre kampene sine. Lagturneringen fortsetter onsdag.

16.09.08
Mandag ble det spilt parturnering i Buffett Cup, og de norske parene startet best på Europalaget. Det ble spilt parturnering, og hvert av parene møtte 5 av parene på det andre laget i 11-spills board-a-match kamper. De norske ble viktige for Europa. Tor Helness - Jan Petter Svendsen gjorde det best på Europalaget, og vant 4 av sine 5 kamper, tett fulgt av Boye Brogeland - Espen Lindqvist som vant 3 av sine fem kamper. De andre på europalaget gjorde det litt svakere, og stillingen etter første dag er derfor helt uavgjort.

13.09.08
Buffett Cup er bridgens svar på golfens Ryder Cup. Warren Buffett er en av verdens rikeste menn og sponsor av turneringen. Turneringen ble avholdt første gang for to år siden, og da tok USA en forholdsvis klar seier. Det er meningen at turneringen skal spilles annet hvert år, på samme tid og sted som golfens Ryder Cup. I år blir dette 15.-18. september i Louisville, Kentucky.

Europalaget består av: Tor Helness - Jan Petter Svendsen, Boye Brogeland - Espen Lindqvist, Sabine Auken - Marion Michielsen, Michel Bessis - Thomas Bessis, Hugh McGann - Tom Hanlon, Michal Kwiecien - Jacek Pszczola. Det er ingen italienere på Europalaget i år fordi turneringen krasjer med italienernes seriemesterskap.

USAs lag består av Bob Hamman - Zia Mahmood, Geoff Hampson - Dick Freeman, Alan Sontag - David Berkowitz, Tobi Sokolow - Janice Seamon-Molson, Howard Weinstein - Steve Garner, Roy Welland - Björn Fallenius.

Lagene er tatt ut av lagenes kapteiner, Paul Hackett for Europa, og Donna Compton for USA.

Scoringsformen er litt uvant: Det spilles board-a-match, det vil si et spill scores som enten vunnet, tapt eller uavgjort. I hver runde spilles flere kamper, og resultatet i hver av kampene blir omregnet via en skala til "Buffett points" 147,5 mot 146,5ts". Det skal spilles både par, lag og singelturnering.

Bookmakerne holder Europa som en knapp favoritt, men det skal spilles først!

Turneringen vil bli kringkastet på BBO. Første runde starter mandags morgen kl 10.30 amerikansk tid, det vil si 16.30 norsk tid.

Buffet Cup Hjemmeside

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger