AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Heimdal-spillerne utestengt i ett år

31.12.2008

Disiplinærkomiteen besluttet 17. desember å utelukke de åtte spillerne som var involvert i den fiktive 1. rundekampen i NM for klubblag fra krets- og forbundsturneringer fra 1. januar 2009 til 31. desember 2009. (Klikk på overskriften for å komme til debatten.)

Lenke til NBFs informasjon om saken og Disiplinærkomiteens begrunnelse for dommen sin.

To lag er tatt for å ha fikset kampresultatet i 1. runde i NM for klubblag. Kampen mellom Heimdal 1 og Heimdal 7 ble registrert med kampresultatet 56-67, uten at kampen noen sinne fant sted. Begge lag er diskvalifisert, og saken er sendt til disiplinærutvalget.

Det kommer ikke som noen stor overraskelse at noen ble tatt for fjusk i 1. runde i NM for klubblag, ettersom nær halvparten av taperne, de med minst tapsmargin, går videre til andre runde. Overraskelsen var hvem som ble avslørt. Heimdal 1 er regjerende mestere, og står registrert med kun landslagsspillere: Terje Aa, Jørgen Molberg, Børre Lund og Geir Helgemo.

På flyturen hjem fra Fall Nationals i Boston forteller Terje Aa at han synes NBFs turneringsopplegg for første runde i NM for klubblag var lite gjennomtenkt. Ved å sette opp lag fra samme klubb mot hverandre, der begge vet at de går videre uten å tape stort, inviterer man til en 0-0 kamp. Fra fotball finnes det flere eksempler hvor begge lag har lagt seg i forsvar og bare trillet ball når de visste at uavgjort holdt til avansement for begge lag. I bridge kan jo dette lettest oppnås ved å passe rundt på alle spill, men en slik løsning ville nok bli oppfattet som særdeles provoserende og usportslig.

Heimdal 7 har også en representant for landslagene registrert i den fingerte kampen, skolelandslagskaptein John Kristen Våge, sammen med lagkameratene Hans Noreng, Bjørn Strand og Morten Tilset.

Heimdal 7 har allerede spilt og tapt sin 2. rundekamp, mens Studentenes BK 7 vinner på walk over mot Heimdal 1.

Heimdal 1 sendte i ettertid ut et offentlig brev der de la seg flate og beklaget sin opptreden i NM for klubblag, og samtidig forklarte hvorfor dette skjedde.

 

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
 
Navn: Trond Odin Rønbeck Dato: 5.1.2009
E-post: trondod@hotmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
La meg først ønske alle, og ikke minst de innvolverte i denne saken et riktig godt nytt år. En feil er begått - De innvolverte har unnskyldt seg - og straff er utmålt. Jeg skal ikke legge meg opp i straffutmålingen, men konstaterer (i et større perspektiv) at det skjer langt verre ting i verden. Dere vil bli dypt savnet den tiden utelukkelsen varer. Jeg har truffet hundrevis av bridgespillere som omtaler det å møte verdensstjerner i lokale turneringer som Dere uttrettelig deltar i, som høydepunktene i sine bridgeliv. Det er ikke i mange idretter det er mulig..

Det jeg er bekymret for er hva som skjer når straffen er sonet. Det bør være en selvfølge i enhver organisajon at når straffen er sonet, så er saken avsluttet. Slik har det ikke vært i NBF, og det gir grunn til bekymring for bridgenorges fremtid.

"Hoffasaken" fikk mye oppmerksomhet i bridgnorge. Thor Erik ble innstilt på landslaget i par med Thor Hellness. Styret i NBF nektet ham deltakelse med den begrunnelse at han ikke var "egnet" grunnet en disiplinærsak som på det tidspunkt lå 8 år tilbake i tid. Bakgrunnen for saken var ikke direkte bridgerelatert. De andre som var innstilt på landslaget uttrykte sin støtte til Hoffa. Flere ønsket sågår å trekke seg fra landslaget(navn uvesentlig) dersom ikke Hoffa ble tatt ut. Dette ble unngått utelukkende fordi Hoffa bestemte seg for å la hensynet til bridgenorge gå forran hans person. Han trakk sitt kandidatur etter først å ha angrepet forbundets avgjørelse. Jeg representerte Hoffa den gang, og hevdet med styrke at forbundets avgjørelse stred med grunnleggende demokratiske prinsipper. Har man sonet sin straff, så har man sonet sin straff. Man fortsetter ikke å straffe i ettertid.

Nå står vi der igjen og dette må forbundet ta tak i øyeblikkelig. Forutsetningene er tilstede i og med at nytt styre er valgt. Styret må gjøre det klart at NBF følger det prinsipp som enhver annen demokratisk organisasjon gjør. Når straffen er sonet så er det blanke ark. Dersom forbundet ikke umiddelbart tar tak i dette vil det herske stor usikkerhet om fremtiden til landslaget den tiden utelukkelsen varer. Det er vi ikke tjent med.

En unnskyldning til Hoffa for den behandlingen han fikk, ville tjent forbundet til ære.
 
Navn: Terje Jørgensen Dato: 4.1.2009
E-post: terje-j@hotmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Godt Nytt År . Nå er jo saken klar , Dk har kommet frem til en straff. Er vel nå på tide og for bin og fjerne denne debatten slik at vi kan kose oss med bridgen i 2009.Det er trist det som har skjedd men slik er det bare . Ønsker de spillerne det har rammet hjertlig velkommen tilbake etter at straffen er sonet. Føre ikke noe fremm at folk skal komme med sine utspill her , la oss bli ferdig med saken en gang for alle .
 
Navn: Anders Kristensen Dato: 3.1.2009
E-post: anders.k@hlink.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Her synes jeg du skyter langt over mål, Ronny! Klart at både du, jeg og alle andre er ved vår fulle rett til å mene det som vi vil mene om denne saken. Det er jo akkurat denne type diskusjoner og forum som legger grunnlaget for en demokrati, alle kan uttale seg, uansett nivå, alder etc etc. Her mener jeg alle må få sin sin mening (noe du og har gjort, Ronny)

Når det gjelder mine første innlegg, så inrømmer jeg gjerne at jeg kanskje var litt krass! Men jeg står ved det jeg sa, at jeg var spendt på sanksjonene og stilte spørsmålstegn ved om DK hadde nok guts til å gi en streng nok straff! Personlig synes jeg straffen burde vært som følger: "Utestengelse fra NM-klubblag denne og neste sesong" Da får vi en straff som gjenspeiler hva man har "fusket" i. hvis f.eks. Petter Solberg hadde tatt en snarvei i ett rally, da hadde han blitt disket fra det aktuelle rallyet, og dens fartsprøver. Men han får nok være med når det starter opp igjen. Å utestenge laget fra SM og andre NM synes jeg er for hardt!

til slutt, Godt Nytt År, alle sammen!
 
Navn: Ronny Korsmo Dato: 3.1.2009
E-post: rk73@online.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Hei

Godt nyttår til alle bridgespillere :) og andre :)

Det at vi som er utenforstående i forhold til hva som er skjedd, skal sitte å diskutere hvorvidt straffen var for tøff eller ikke, det blir for dumt. DK har uten tvil tenkt både det ene og det andre, tror ikke dem bare satte seg ned å sa enstemmig 1 år utestengelse, nei, dem gikk nok igjennom hva dem synes er rett straff for forseelsen som ble begått. Personlig så synes jeg at vi ikke skal sitte å undergrave dem som har satt straffen, det blir å undergrave vårt eget styre og vår komite som skal straffe andre som gjør galt. Hvis man skal klage på alle dems avgjørelser så blir det en påkjenning å sitte der å skulle ta avgjørelser og til slutt så står vi uten et fungerende DK.

Når alt det er sagt, så vil jeg heller takke alle frivillige som gir av seg selv for at vi idag har ett styre og diverse komiteer som tar seg av alt slikt som vi andre tar for gitt at blir gjort.

Takk til alle frivillige i styrer og verv rundt om i Norges Bridge land
 
Navn: Jostein Sørvoll Dato: 3.1.2009
E-post: jostein.sorvoll@gmail.com Hjemmeside: Ingen
Kommentar:
Hei

2008 var et gullår for norsk bridge, og beste nasjon i Beijing er nesten for godt til å være sant.

Jeg synes vi alle skulle anmode forbundsstyret om å benåde Heimdal og sette straffen til utelukkelse fra lag NM. Da kan vi kanskje også hevde at vi har verdens klokeste bridgeadministrasjon.

Jostein Sørvoll
 
Navn: Arne Olsen Dato: 3.1.2009
E-post: arolsen4@online.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Har fulgt med på ”fuskedebatten” og har selv noen synspunkter, først på forsøket på bagatellisering.

Ja, noen kan mene at organiseringen av 1. runde er dum og innbyr til lettvinte snarveier. Men det er ikke derved sagt at snarveien skal brukes. Hvis du setter fra deg sykkelen ulåst, åpner det for at den lett kan stjeles, men det er ikke noen oppfordring til det. Ja, det er dumt å ha sykkelen ulåst, men det er fortsatt tyven som har skylda.

Det er ikke tvil om at Heimdal 1 og 7 må bære ansvaret for det som skjedde, men hvor graverende var det egentlig?

Til å begynne med hørte jeg til de forargede, men er nå mer forstående. Jeg er overbevist om at spillerne ikke hadde tenkt over sin lettvinte handling og at de ikke hadde sett på den som fusk. Så pass mener jeg å kjenne de fleste av de impliserte.

En reaksjon må det bli, men ett års utestengelse synes for strengt. Hva da med eventuelle tilfeller der det er virkelig fusk ved bordet? Eksklusjon? Pisking?

Egentlig er vel oppdagelsen av hva de har gjort straff nok, men det forlanges vel noe mer.

En halvering av det DU kom til kan vel være nok; utestenging til og med juni.

Allmennpreventivt vet vel både de skyldige og andre at handlingen har overskredet grensen for hva som aksepteres, og vi vil vel uansett neppe se noen gjentakelse. Det er vel hovedhensikten, eller hva?
 
Navn: Boye Brogeland og Marianne Harding Dato: 2.1.2009
E-post: bridge@bin.no Hjemmeside: www.bin.no
Kommentar:
Vi ber folk være saklige og oppfordrer sterkt til å skrive under med fullt navn. Terskelen for hva man får slippe til med vil være høyere om man gir seg til kjenne. Med bakgrunn i dette har vi valgt å slette en del av de siste dagers innlegg.
 
Navn: Lars Allard Dato: 2.1.2009
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Dere som har så bastante meninger om diverse innlegg i forbindelse med denne saken. Kan dere ikke være så vennlige å skrive under med fullt navn. Ingen sak og rakke ned på andre når dere ikke tør å vise fram hvem dere er. Feigt!
 
Navn: Ola Dato: 29.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Det er tid for en liten oppsummering, og fakta i saken er:

Pkt 1.
De to involverte lagene sendte inn et fiktivt resultat. I alle andre idretter regnes kampfiksing som juks, så også i bridge. Noe annen er bare tull å mene.
Jeg vet ikke hvor grensa for å komme videre til 2. runde gikk, men det er vel opplagt at et lag ble slått ut som kansje kunne gått videre med et svingresultat i denne kampen. Ergo er det en skadelidene 3. part her også.

Pkt 2.
TMU diskvalifiserte de involvert lagene fra videre deltakelse i NM klubber og oversendte saken til Disiplinærkomitéen (DK) for videre behandlig. DK konkluderte med 1 års utestengelse. Man kan mene at straffen er for hard, for mild eller akkurat passe. Jeg mener den var som forventet.
Saken kan ankes til Domskomitéen, og så får vi evt. se om dem endrer straffeutmålingen. Det tror jeg ikke blir gjort.

Pkt 3.
Saken har også en etisk side. Vi må faktisk kunne forvente høyere etisk standard av spillere på landslagsnivå og lignende. De samme forventningene gjelder i andre idretter.

Pkt 4.
Mange har ytret misnøye med selve turneringsopplegget, og da særlig avvikling av 1. runde. Den diskusjonen kan man gjerne ta, men den er fullstendig irrelevant for denne konkrete saken. Terje sine uttalelser bekrefter bare derfor at de fikk straff som fortjent.

Pkt. 5
Det nytter ikke å snakke om denne saken uten å komme inn på at en fremstående tillitsvalgt i NBF, NBF Midt-Norge og Heimdal BK er involvert i saken.
Inger Hjellemarken er formann i Heimdal BK OG samboer med en av de involverte spillerne. Er det mulig å tro at hun ikke kjente til saken før hun ble oppringt av Sigmund Bakke nesten en hel måned etterpå? Vel, dere får avgjøre selv...
Hvis hun kjente til saken og likevel valgte å sitte stille, ja, så er det vel opplagt at hun bør trekke seg fra sine tillitsverv i NBF.
Inger har gjort en god jobb for NBF gjennom mange år, men den siste tiden har det blitt mye "blanding av kortene" og flere "uheldige" dobbeltroller.
 
Navn: antix Dato: 29.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Regelbrudd er regelbrudd. Dommen er basert på at nokon har juksa seg til eit resultat. Skulle ein begynne å rangere turneringsjuks? Vel, lykke til!! Ein må gjerne vere usamd i DK si avgjersle, men du verden så mykje irrelevant som blir trekt inn her, sympatiske folk, dei visste sikkert ikkje kva dei gjorde.. til og med forslag på meir legitime måter å jukse på.. f,eks systemkort med opning på 36 poeng?? Det Ove skriv er forøvrig heilt på trynet og kan ikkje takast seriøst. Lurer på kva slags ideal den mannen lever etter.
 
Navn: Ove Dato: 28.12.2008
E-post: ovesinmail@yaho.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Når det gjelder Kirsten Rita Arnesen så har jeg fullstendig mistet all respekt for henne..... Det hun driver med ovenfor IH er faktisk over grensen til trakasering. Jeg blir kvalm av sånnne mennesker som i godter seg i andres ulykke! Regner med at Kirsten aldri har levd som en monne hele livet, aldri snytt på skatten, kjørt for fort, vært utro (stakkars mann (eller kvinne))etc etc. Sjelden å finne slike prektige mennesker idag.

Når det gjelder straffen så er den helt hinsides all fornuft. Blir vanskelig å følge opp dette senere. Drikking under turnering 1 år, kjefte på makker/motspillere 6 mnd'er. Blir lite folk på turneringene etterhvert.
 
Navn: Rolf Dato: 27.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Ingen hadde lyst å jukse seg videre i NM lag, nei vel- men ingen ville slå uten noen, eller risikere at noen ble slått ut. Det er sakens kjerne, hvis en ville protestere mot ett "håpløst" opplegg burde en vel bare ha skrevet kampen som 00 da. Alle åpninger 36+ ville vel sikra en hurtig kamp. Poenget er jo at en har skrevet resultatet som en reell kamp,uten at ett kort er lagt, og at noen lag har måttet lide for kampfiksinga. "Å lete etter" "medskyldige" er etter min mening helt tullete, 8 voksne menn trenger vel ikke assistenter til ett sånt plott:-)
 
Navn: Kirsten Rita Arnesen Dato: 27.12.2008
E-post: :-) Hjemmeside: no.wikipedia.org/wiki/Kirsten_Rita_
Kommentar:
Takk Trond, til deg og andre:
1) "La en ting være klart. Ingen av involveterte deltakere har hatt ønske om reelt å jukse seg til avansement i NM lag."
Helt enig! Men "å levere et fiktivt resultat til NBF" er juks.

2) "Har dette vært en situasjon med Ole Brumm og Nasse Nøff, har det nok ikke blitt skrevet like mengder spaltemeter."
Helt enig! Men det er regjerende Norgesmestre+2.divisjons folk som er implisert, det ryster og engasjerer. DK vil utvilsomt tildele samme straff i fremtiden for Ole Brumm og Nasse Nøff.

3) "At debatten nå har tatt en dreining mot å hekte IH"
Jeg fant saken så tragisk, og skrev i 1.innlegg: "Hvordan kunne det skje? Med to fra UK direkte og indirekte implisert i "kampen"? "
Jeg så eneste løsning måtte være et OK fra Heimdal Bk., hvor 2 medlemmer er på Heimdal 7 og Leder er involvert med førstelaget.

Hendelsen ble kjent 24/11, 4 uker senere stilte jeg et spørsmål av prinsipiell karakter til Inger Hjellemarken:
om Styret i Heimdal Bk. hadde behandlet saken iht NBF Disiplinær-reglement:
"Klubbstyret kan ilegge forføyninger etter § 5, a - advarsel, c - arrangementsmessige reaksjoner, e - utelukkelse fra klubbens turneringer i inntil 3 måneder."
Saken er ikke styrebehandlet.

Som min gode venn Jørn Thunestvedt skrev: "Er det vel ikke akkurat snakk om drap eller voldtekt heller." Vel...Bridge-drap? Voldtekt av bridgespillet?
"Bridge may be a fiercely competitive sport, but this does not mean it can't still be played as a gentleman's game!"
Godt Nytt År
 
Navn: TMBW Dato: 27.12.2008
E-post: 69@eller.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Folk lirer av seg mye rart når de er engasjert. Slik er det bare. Men så lenge det ikke blir for mye dritslenging, syns jeg de berørte kan få høre det. Det er jo stort sett snakk om offentlige bridgestjerner. Jeg tror og håper BIN ikke er så veldig rød politisk at de begynner, som diverse nettaviser/forum, å sensurere alt som er litt på kanten.
 
Navn: Trond M Dato: 26.12.2008
E-post: temog@online.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Hei alle og en god jul.
Jeg har fulgt med i denne debatten på bin.no samt Snorre Aalbergs side siden saken ble kjent. La en ting være klart. Ingen av involveterte deltakere har hatt ønske om reelt å jukse seg til avansement i NM lag. Dette er, som flere har påpekt, en handling gjort mulig via en shortcut som bridgeforbundet har lagt åpent. Dette kan selvfølgelig ikke være en unskyldning for å "ta" snarveien, men gjort er gjort. At Jantelov og misunnelse er en del av straffen, måtte påregnes. Det som skremmer mest, er at flere av innleggene bærer preg av fryd for å "rakke" ned på noen av nasjonens beste bridgespillere. Har dette vært en situasjon med Ole Brumm og Nasse Nøff, har det nok ikke blitt skrevet like mengder spaltemeter.
Når det gjelder straffen er den etter min mening hinsides relevans. At utøverne, som Lasse sier, skal utestenges i to sesonger med turneringsspill i Norge (SM og NM) er ikke i samsvar med de har gjort. Jfr. sivil strafferett og døm selv, ut ifra gjerning. Ingen tvil om at DK skaper spenstig presedens her. Jeg misunner ingen å følge opp disiplinærsaker nå. Sitter representantene i DK nå på livstid?
Etter min mening burde vi nå få inn litt edruelighet i denne saken, (Jfr forbundets alkoholforbud som og skal hånheves..korrekt vedtak, men gjennomførbart på kort sikt? DK i heltidsstilliger?) få "straffen" ned på akseptabelt nivå, slik at vi ikke går inn i en umulig disiplinær framtid. At debatten nå har tatt en dreining mot å hekte IH på kroken er nå meningsløst. Men det er ikke sikkert at det dummeste nå for henne var å trekke seg fra alle verv.
 
Navn: Bjørn Børre Leinan Dato: 26.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Nå hadde ikke jeg tenkt å skrive mere i denne debatten jeg heller, men jeg klarer visst ikke å la være:) Nå kjenner ikke jeg Inger Hjellemarken personlig, men slik jeg kjenner henne fremstår hun som en ærlig, ryddig og redelig person. De burde være unødvendig å mistenke henne for noe når hun selv benekter å ha hatt bekjentskap ved saken. Faktisk synes jeg at debatten har sporet av såpass at jeg oppfordrer BINs nettredaktør til å stanse denne debatten straks, slik unngår man skitkasting og trakasering av enkeltpersoner.

Takk for meg og ha ei fortsatt god jul alle bridgevenner!
 
Navn: Kåre Beyer Kristiansen Dato: 25.12.2008
E-post: kaare@gammagrafisk.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Hvis du hadde fulgt med Kirsten så hadde du visst litt mer enn det du gjør(at kampen ikke kunne gjennomføres som planlagt). Når så er sagt, hvorfor skal dere fortsatt holde på med denne diskusjonen som jeg synes Lars Allard avsluttet på en glimrende måte etter å ha fått txt fra Inger. Det du holder på med Kirsten er ikke noe annet motbydelig, la oss legge denne saken død her og nå, NBF har ett styre, komiteer osv som tar seg av dette om nødvendig. Jeg har aldri sett på makan til motbydelig oppkast som er skrevet noen gang, det er det reneste vanvidd. Det er synd for norsk bridge, at dere som medlemmer av NBF fremstår på denne måten.
 
Navn: Kirsten Rita Arnesen Dato: 25.12.2008
E-post: :-) Hjemmeside: no.wikipedia.org/wiki/Kirsten_Rita_
Kommentar:
Takk Inger, ser nå at Trondheimserien gikk 28/10.
Hva ble resultatet av kampen Heimdal 1 mot 3. lag Nordeng?
(Heimdal 1 skrev på bloggen 4/12: "...Da det var kamp i kretsserien påfølgende TIRSDAG ble det avtalt bytte av innbyrdes kamper... " 27.10 var en tirsdag)
 
Navn: Inger Hjellemarken Dato: 25.12.2008
E-post: ingerhj@start.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Jeg visste IKKE at lagene valgte den løsningen de gjorde før jeg ble gjort oppmerksom på det i en e-post fra TMUs leder Sigmund Bakke. Den 28.10. hadde lagene avtalt å spille NM-rundekampen på Bridgehuset i Trondheim.Ikke 27.10. Den kvelden var det full serie i begge puljene i KM. Se forøvrig innlegg fra Heimdal BK 1 datert 4.12. På det laget jeg deltar er vi seks spillere og jeg og min makker spilte ikke den aktuelle kvelden. Jeg fikk vite resultatet av kampen sent på kvelden og slo meg til ro med det.
 
Navn: Kirsten Rita Arnesen Dato: 24.12.2008
E-post: :-) Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Roland vi hadde tidligere alltid kvalitetslag som BAK 1 og BAK 2 som oversittere i første OG andre runde. Men det blir ikke flere penger i kassen å ha de med fra Start, men NBF slipper alle klager over at der må betales avgift uten å ta i en kortstokk. NÅ kan man se hva elitespillerne kan unngå, tidsnød senhøstes.
 
Navn: Roland Wald Dato: 24.12.2008
E-post: roland_wald@hotmail.com Hjemmeside: www.centerbridge.dk
Kommentar:
Straffen er for hård. Diskvalifikation fra den turnering, der er tale om, ville være nok. At give dem karantæne hen over to bridgesæsoner er det samme som at skyde gråspurve med kanoner.

Til de turneringsansvarlige: formatet er håbløst. Det kan vel ikke være så svært at have oversiddere i 1. runde. Der er så vidt jeg kan se rigeligt med runder alligevel, inden man når finale-weekenden.

Roland Wald
Danmark
 
Navn: Kirsten Rita Arnesen Dato: 24.12.2008
E-post: :-) Hjemmeside: no.wikipedia.org/wiki/Kirsten_Rita_
Kommentar:
FAKTA:
Hjellemarken (IH) er leder for Heimdal. To av styremedlemmene spiller på Heimdal 7. (Er det derfor samboer Aa refererer til "klubben" i VG?)

Det avtales at NM rundekamp skal la resultat fra KM-lag 27/10 gjelde mot Heimdal 1, hvor Aa er Kaptein. Dessverre blir KM-kampen utsatt, bare 7 mann stilte!

Men IH & Aa skal spille Mix turnering i Mo & dra senest 31/10. NM-frist er søndag 2/11. Det haster.

Der meddeles fingert resultat NBF 28/10 (aften?). Hvem som var TD visste ikke IH.
Det hadde vært en fin kamp å kibitze, en kamp for BBO!

IH sier hun ikke visste løsningen før 24/11 e-post fra Bakke. Er det mulig?
Er det mulig ikke VITE noenlunde hva samboer foretar seg i løpet av 28/10 når en rundekamp (32 spill) tar minst 4 timer?
 
Navn: Anders Dato: 24.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Jeg har rett og slett moderert meg! At laget skulle få utestengelse var vel ganske opplagt. D>et er jo lengden på straffen jeg mener er i strengeste laget. At DK gav en såpass hard straff er etter min oppfatning ett styrketegn, kanskje er de for sterke.

Det gleder meg at Inger har gitt lyd fra seg, og bekreftet det som jeg trodde om saken, nemlig at hun var uvitende om dette! Enda større grunn til å be om unskyldning til Inger!

 
Navn: Lars Allard Dato: 24.12.2008
E-post: l-allard@frisurf.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Som noen kanskje har fått med seg så skrev jeg i går kveld at Inger Hjellemarken som er samboer med en av de involverte og styremdlem i NBF må ha visst at kampen ikke ble gjennomført.

Dette avkreftes av Inger selv i en hyggelig SMS i dag. Hun var lykkelig uvitende om løsningen som ble valgt og ble selv informert om saken av Sigmund Bakke.

Så da demper jeg selv ballen jeg spilte ut, og beklager min noe forhastede konklusjon!

God jul til dere alle!
 
Navn: Kirsten Rita Arnesen Dato: 24.12.2008
E-post: :-) Hjemmeside: http://no.wikipedia.org/wiki/Kirste
Kommentar:
Jeg har fått svensk melding om blog på Svenske forbundets side
http://www.svenskbridge.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?16028.post
Der ligger link til VGs artikkel, som jeg nå har lest. Trøste og bære!

Der står: "Bakgrunnen for at KLUBBEN ikke ser på det som direkte juks er at Bridgeforbundet for i fjor innførte nye regler i NM som gjør at 80 prosent av lagene går videre fra 1. runde - uansett om de vinner eller taper."

Er dette bridgeklubben HEIMDALs syn på saken og den ikke-spilte kamp? Har Heimdal skriftlig imøtegått dette utsagnet til NBF?
Fra klubben har jeg fått vite at Skagestad var stedfortreder i 2. runde!

Jeg er himmelfallen!
 
Navn: per halvorsen Dato: 24.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Interessant å bla gjennom disse innleggene. Alt fra "korsfest, korsfest" til medlidenhet og tilgivelse.
Tråden startet slik:
Navn: Anders Kristensen Dato: 3.12.2008
E-post: anders.k@hlink.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Dette er rett og slett skandaløst. At landslagspillere er involvert i en slik
skandale er rett og slett forferdelig. Dette er opplagt grunn til utestengelse
fra turneringer og representasjon i Norge og Norsk regi. Nu er jeg spent på hva
DK gjør i denne saken. De tør vel ikke. Æ e iallefall ikkje redd for å si
min hjertens mening om de får for mild straff!
og i går så det slik ut :
Navn: Anders Kristensen Dato: 23.12.2008
E-post: anders.k@hlink.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Personlig synes jeg straffen er i strengeste laget, disse spillerne er ikke slike juksemakere. de tok en snarvei, lite gjennomtenkt, og med fatale konsekvenser! Straffen burde vært mildere, slik at man "har noe å gå på" ved andre typer "snarveier/juks" i fremtiden!

javel, nei - eller omvendt
god jul, og god bdreing til de som trenger det
per

 
Navn: Lars Allard Dato: 23.12.2008
E-post: Jada, det har jeg Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Dette hadde jeg ikke tenkt til å kommentere i det hele tatt, men greier ikke la det være.

Spørsmålet er: Fra hvem fikk Sigmund Bakke nyss om at kampen ikke ble spilt? Hvis det ikke var fra Inger Hjellemarken som må ha visst om at den ikke ble gjennomført så må det få konsekvenser! Er det mulig å være uenig i det?
 
Navn: Kirsten Rita Arnesen Dato: 23.12.2008
E-post: :-) Hjemmeside: wikipeda
Kommentar:
Anders dette er ingen "tenkt" situasjon.
Skal Styret i Heimdal BK. unnlate å behandle en utelukkelse av 10 % av dens medlemmer?

Til orientering for uinnvidde:
NBFs Turneringsregelement "2.1.1 Et lag kan bestå av fire, fem eller seks spillere, pluss en ikke-spillende lagkaptein."

På Kretsen Midt-Trøndelag's førstelag i vår ypperste divisjon, deltok seks spillere i november. Da er konsekvensen at Kretsen MÅ foreta en aktiv handling (søke dispensasjon for en spiller) dersom laget skal stille opp til Divisjonspilling 2. helg.

Når det gjelder 2010 sesongen, er samme lag ikke intakt, dvs. bare 3 av 6 spillere har plass på laget.

Dette er Julenøtter som blir vanskelig å knekke! Godt Nytt År.
 
Navn: Anders Kristensen Dato: 23.12.2008
E-post: anders.k@hlink.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Skremmende lesning, det du skriver Kirsten!

Konsekvenser for 1 divisjonslaget. Selvsagt har det konsekvenser. En straff dær det er utestengelse har som regel konsekvenser, hvis ikke er det jo ingen straff. Når SM avvikles over 2 helger høst/vinter så må det nesten bli slik. Hva som skjer med laget, er uvisst, uansett spiller det noen for dette laget den 2.helgen så stoler jeg på at NBF har kontroll og sikrer alle's interesser på best mulig måte!

Videre så nevner du en spesiell turnering i sverige. Og du nevner Nordisk og EM. Når landslagspillere blir utestengt, så føler jeg meg trygg på at NBF og dens organer gir spillerne info om hva straffen er, slik at disse problemene ikke er noe for oss å bekymre oss for. Tror det enkleste er å overlate dette til NBF, så går dette helt sikkert veldig fint. Du har jo selvsagt anledning til å foreslå spillere for Internasjonal representasjo, i likhet med alle andre, men det overlater vi til UK.

Når du til slutt skriver om habilitet, til og med i en "tenkt" situasjon ved en evt søknad om dispansasjon! Igjen stiller du spørsmålstegn ved Inger Hjellemarken sin habilitet. jeg tror jeg kan forsikre deg om at Inger IKKE kommer til å gjøre noe som helst med denne utestengelsen. Jeg ser selvfølgelig problemet som du ser, men jeg roper ikke "ulv>" og ønsker å få Inger ut av tillitsverv, det er å gå alt for langt. Inger har da ikke gjort noe galt. Slik jeg kjenner Inger overrasker det meg stort at du bruker ditt navn og gode rykte, kirsten, på å nærmest kreve Inger fjernet. Jeg synes du har skutt langt over mål, Kirsten.

Til slutt: Personlig synes jeg straffen er i strengeste laget, disse spillerne er ikke slike juksemakere. de tok en snarvei, lite gjennomtenkt, og med fatale konsekvenser! Straffen burde vært mildere, slik at man "har noe å gå på" ved andre typer "snarveier/juks" i fremtiden!

Ønsker alle en riktig God Jul.
 
Navn: Kirsten Rita Arnesen Dato: 23.12.2008
E-post: :-) Hjemmeside: wikipeda
Kommentar:
Denne saken har vidtrekkende konsekvenser, tydeligvis ikke åpenbar for de fleste.
I Norge har det tidligere vært rift blant arrangører å få høyest mulig tildeling av "Gull"-poeng til turneringer, hvis Kvalitet (antall klubber / kretser, utenlandske spillere, spillernes kvalitet) avgjør hvilken skala som skal tildeles.

Aktuelle straff er: "....Spillerne på Heimdal 1 og 7 utelukkes for all spilling i turneringer med krets- og forbundspoeng i tidsrommet 01.01.2009 til 31.12.2009..." Dette innebærer at de involverte ikke kan delta i forbundsturneringer. For alle arrangører av slike, vil Heimdalguttas oppførsel ha konsekvenser - derved også for turneringenes deltakere.

Diskvalifisering har konsekvenser for Heimdal 1, lederlaget i 1.divisjon, hvor 3 av de diskvalifiserte spiller deltar. Laget er ikke "intakt" med 3 av 6. Hvorvidt TMU gir dispensasjon vil tiden vise.

Kanskje det er verre at diskvalifiserte heller ikke kan delta f.eks. 10.-11. januar *LUCK, Lundaspelen i Sverige. Som man ser er den markert med en Stjerne og i: "Turneringsinnbydelser FP-turneringer er merket med *. " NBFs vedtekter ble endret i 2005 og om i definisjon av Forbundspoeng heter det: "Utdeling av FP internasjonalt er nå knyttet direkte til europeiske mesterpoeng (EMP). " Disse konverteres til Norske MP og krediteres de aktuelle.

Kan NBF la diskvalifiserte spillerne representere Norge i 2009?
Helness-Helgemo har tidligere meddelt NBF at de, på grunn av sponsoravtaler, IKKE er aktuell på landslag. Å erstatte disse to til Nordisk i Åbo er ikke problematisk (Sælensminde-Svendsen?). Men der er åpent EM neste år og selv om NBF ikke "tar ut", skal deltakelse påmeldes via NBF!

Og hvem er sjef for UK? Igjen får NBF problemer som en konsekvens av dårlig saksbehandling i 2006.

Har noen hørt om Habilitet? Styremedlem i NBF og Heimdal Bk's leder, som skal søke om eventuell dispensasjon og appellere DKs avgjørelse, har ikke tatt saken opp med Klubbstyret. Nei det er ikke enkelt, for i styret sitter to utestengte medlemmer! Tillitsvalgte burde snarest "vurdere sine stillinger".
 
Navn: Per Halvorsen Dato: 23.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Merkelige greier.
Det er en mengde meninger om straffeutmåling i denne saken. Men før man kommer med forslag hadde det kanskje vært en ide å kontrollere hvilke muligheter DK hadde. På personnivå kan det være snakk om bøter, tap av rett til å arrangere hjemmekamp eller tidsbegrenset utestegning. Utelukkelse fra en enkelt type arrangement er ikke en foreliggende mulighet. Så enkelt er det. Kanskje burde regelverket gitt mulighet for slik utestengelse evt. nedrykk en eller flere divisjoner etc. men da må vedtektene først endres.
Kvamme hevder at "det sterkeste laget" har fått mye strengere straff. Den analysen er det antagelig bare Kvamme som skjønner. De har fått samme straff! Og hans siste forslag om utestengelse fra årets NM og ferdig med det hadde jo faktisk vært null reaksjon overfor Heimdal 7 siden de allerede på det tidspunkt hadde tapt i 2. runde.....
En yrkessjåfør verner i større grad over førerkortet sitt enn jeg gjør fordi han VET at eventuelle straffereaksjoner er like for alle mens konsekvensene blir større for ham. Sånn må det da også være!
Utelukkelse dreier seg såvidt jeg kan se alltid om 6-månedersintervaller. (6-12-18-24 osv.) hvor det ser ut til at 6 måneder er laveste reaksjon når man førts går til utelukkelse. Kanskje burde man benytte 9 måneder i noen tilfeller? Ikke vet jeg, men begrunnelsen fra DK viker så indignert her at det sikkert ikke var sterke motiver for kreativitet.
Skyldsspørsmålet er det ingen tvil om. En anke til DU vil dermed kun dreie seg om straffeutmålingen og jeg har personlig ingen tro på at DU vil overprøve DK. MEN en benådningssøknad etter 8-9 måneder har kanskje bedre sjanser for å fære frem.
God jul
Per
 
Navn: John A. Kvamme Dato: 23.12.2008
E-post: ja-kv@online.no Hjemmeside: 9
Kommentar:
Basert på tidligere kommentarer synes det klart at
1) Mange av deltagerne oppfatter regelverket for NMs innledende runde som svært dårlig, noen mener det nærmest innbyr til den form for juks som her er avslørt.
2) Det sterkeste laget hadde lite å tjene på å jukse, men er i praksis idømt en mye strengere straff enn det svakeste laget (som hadde mest å tjene på å jukse).
En mer fornuftig reaksjon ville vært utestengelse fra årets NM for begge lag som eneste straff denne gang, samt en presisering av fremtidige konsekvenser for hvem det måtte bli som synder mot regelverket i neste omgang (gjerne i tråd med den opprinnelige idømte straff).
 
Navn: svein aril olsen Dato: 22.12.2008
E-post: svein-aril@c2i.net Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
jeg synes DK skyter langt over mål. Det må jo klare seg at spillerne blir utestengt fra den gjeldende turneringen i et år eller to. En trenger ikke ødelegge bridge livet til de aktuelle spillerne, og kanskje flere med. Det kan hende DK lager mere ris til seg selv og norsk bridge med en slik reaksjon.
 
Navn: Anders kristensen Dato: 22.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: anders.k@hlink.no
Kommentar:
Jeg må si meg enig, med Lasse! jeg er også glad for at Kirsten har moderert seg på BIN i forhold til det som var skrevet på kristiansand sine nettsider. Det personangrepet Kirsten hadde mot Inger Hjellmarken er rett og slett ett skudd langt over mål. Jeg mener at hvis NM klubblag blir lagt om, i en eller annen form, bør det være en nøytral observatør som enten har kontakt med lagene pr telefon eller er tilstedet. Dette bør ikke gjelde andre kamper enn 1 runde og evt innbyrdes oppgjør blandt klubblag (og evt 2 klubber fra samme tettsted, bør vurderes individuelt) Tror at HVIS det skulle bli nødvendig med en regelendring, at dette forslaget er vesntlig lettere å gjennomføre enn feks, grupper av 3-5 lag. Jeg har heller tro på at denne saken, og dens omtale, har fått så mye omtale at det allerede er prevantivt. Uansett, vi trenger disse gutta i fremtiden. Nu bør vi bli ferdige med saken. På tide med Juleferie.

God Jul til alle!
 
Navn: Lasje Aaseng Dato: 22.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Fortsatt uenig meg deg Kirsten. Som jeg alltid er med bergensere. Gule stjerner??? Seriøst? Da fritatt mening?
 
Navn: Kirsten Rita Arnesen Dato: 22.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Det som er tragisk er at spillere, stjernene våre og forbilder, fikset en cup-kamp. I fotballverden kjenner dere til hvordan Engelsk og Italiensk forbund har straffet - ikke bare med utelukkelse, nedrykk i divisjoner (kanskje det var en tanke?) men også med kjempe-bøter! Jeg "korsfester" ingen, spillerne begikk selv sin "Harakiri".

Som BBO spiller har du Aaseng en Gul stjerne som er et kvalitetstempel iht. BBO retningslinjer, som du ble kjent med ved "utmerkelsen". "Since BBO stars 'stand out' they must be careful to uphold the BBO policy of ethics and politeness and remember that BBO players will be looking up to them and emulating their behavior."

Denne historien vil bli vandre utenfor vår landegrense. Den stopper ikke ved Europas, men seiler over havet til andre kontinent. 2009 blir sikkert et hyggelig år for mange, også for de som skal delta i Bermuda Bowl. Men ikke for sportsånden i 1.divisjon og NM klubber.

At jeg, som er 75 år, reagerte med forferdelse og fortvilelse på BRIDGENS vegne, kan ikke forbause noen som kjenner meg. Det er forstemmende å lese enkelte usakligheter. Vi har et regelverk i bridge som ellers i samfunnet. Bryter du bridgeloven, straffes du. Følger du ikke Turneringesregelement, straffes du også. "Alle er enige om at handlingen var dum." Ja, dumhet straffes, ikke uvitenhet.
 
Navn: antix Dato: 22.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Straffen er etter mi meining heilt ok. Til Flemming: Hadde to lag blitt tatt i bevisst kampfiksing i fotball kan eg love at straffen hadde blitt strengare enn ekslusjon frå cupen neste år.
 
Navn: Flemming Johnsen Dato: 21.12.2008
E-post: flejo@online.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Synes også at innlegget til Kirsten er helt ureflektert. Alle er enige om at handlingen var dum. At noen har så forferdelig behov for å straffe andre gjør meg betenkt, og fungerer for meg mer som en boomerang: jeg lurer på hva det feiler den som har straffebehovet.
Synes det hadde vært nok straff om utestengelsen hadde vært ut sesongen(sommeren 2009) samt at man mistet NM-lag(som er den turneringen lovbruddet er begått i) neste sesong.
Tenk parallell til f.eks. fotball - om to lag var blitt tatt for juks i cupen der så vil jeg ikke tro at de hadde blitt eksludert fra spill i serie osv. Mest sannsynlig eksklusjon fra cupen året etter, eller en bot etc.
Synes oppriktig synd på de som har havnet til de grader i gapestokken....
 
Navn: Lasje Aaseng Dato: 21.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Innlegget ditt er tragisk Kirsten, men du modererte deg heldigvis i forhold til det du hadde på siden til Snurre i går. Du skjerpa deg. Men ikke nok. Det er ingen grunn til at 2009 skal være så trist å gå inn i. Norsk Bridge har mye å glede seg til, til neste år. Innlegget ditt oser av korsfest og atter korsfest. Det å nevne WBF som neste sanskjon, djisus. Straffen de er idømt, er i overkant. Synes du vi skal skyte gutta???
 
Navn: Kirsten Rita Arnesen Dato: 21.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
For en tragedie at 2008 avslutter med utelukkelse av Verdensmestre, Europamestre og WMSG medaljører. Det er ikke til å tro at våre toppspillere er så ubegavet at de prøver seg på fusk. Aalberg skriver i sin blogg: "Her har DK gjort en god jobb mener jeg, siden det er helt utenkelig at de skal bli tatt ut på noe som helst landslag i denne perioden." Det er ikke korrekt at DK med sin dom implisitt fritar styret i NBF ansvaret for å ta ut de impliserte til representasjon. Utelukkelse fra representasjon av etiske grunner er NBF styrets ansvar. Det er erfaringen fra 2006!

Hvordan kunne det skje? Med to fra UK direkte og indirekte implisert i "kampen"? Og dette skjer foran et år med Bermuda Bowl, hvor Tor og Geir har sagt fra at de ikke spiller pga Sponsoravtaler! Var der ingen advarsler fra noen kant? Ringte "ingen bjeller" om konsekvensene av "på lissom kamp"? Var det ikke i NOENs hjerne å søke TU om utsettelse pga timeplanen, m/hjemkomst fra Beijing 19.oktober og bare 11 dager til å spille en lokal rundekamp? Ikke særlig god prioriering av noen av de involverte å dra til Mo & "Ladies invitational" fremfor spilling i Trondheim.

KAN NBF hindre de "utstøtte" fra å spille bridge internasjonalt? Vil NBF be WBF ekskludere de involverte pga denne type fusk? Neppe, men det vil tiden vise. En trist Jul for bridge-Norge og et dårlig nytt år.
 
Navn: Lasje Dato: 20.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Straffen er for hard. I praksis er dette utestengelse i 2 hele sesonger. Ikke akkurat gjengangere i rettsapparatet vi her snakker om. Førstegangsforbrytere. Og det kommer de også til å forbli. At et par av de sikkert snart har brukt et helt år av sitt liv på å representere kongeriket internasjonalt, bør være formildende. Norsk Bridgeforbund har solt seg i glansen av disse gutta i tiår, etter tiår. Men nå skal de tas, så det synger etter. Etter min mening hadde utestengelse ut sesongen, samt NM-lag neste år, vært straff i massevis. Det at de ble hengt ut i bl.a. VG, som juksere, måtte ha kosta disse gutta så mye, at straff utover dette var nesten ikke nødvendig. Jeg håper inderlig dette blir anket, og at straffen blir satt ned på et mere fornuftig nivå.
 
Navn: rolf Dato: 20.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Vanskelig sak. Tenker at komiteen har tenkt som så: denne saken skaper presedens for alle tilsvarende senere saker, ergo må en prøve å dømme så balansert som mulig, uten å la seg rive med av hensyn til hvem som var involvert. I formildende retning må det jo også ha spilt inn at ingen av de berørte benektet kampfiksingen.Jeg synes at det er greit at disiplinærutvalget har lagt "lista",andre som får lyst til tilsvarende stunt vet nå hva konsekvensen blir, hvis de blir tatt.
 
Navn: Bjørn Børre Leinan Dato: 20.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Tja, hva kan man si? Jeg er hvertfall glad jeg ikke har plantet ræva mi i disiplinærutvalget til NBF, de har hatt en tøff avgjørelse - og skal ha ros for at de har håndtert saken på en flott og profesjonell måte. Nå kan man selvsagt mene hva man mene vil om straffeutmålinga, personlig synes jeg straffen var i hardeste laget. Men som sagt, jeg er glad det ikke er meg som skulla ta avgjørelsen.

Så til debatten om turneringsformen. Jeg synes det blir helt bak mål å bruke en stadig større misnøye mot 1. runde opplegget som en slags unnskyldnng for guttan, det som er gjort er gjort og en regel er en regel. sånn er det bare. Jeg personlig synes opplegget som det er i dag er helt OK. Et opplegg hvor flere tapere skulle spille om en plass i puljer(som en foreslo) vil være svært vanskelig å gjennomføre i Finnmark f.eks. Der store avstander og økte kostnader vil vannskeliggjøre avviklinga. Man vil i tillegg ha et tidsaspekt å ta hensyn til.
 
Navn: Ronny Dato: 20.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Ikke skulle falle for samme fristelse, gikk litt fort :)
 
Navn: Ronny Korsmo Dato: 20.12.2008
E-post: rk73@online.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Da er straffen satt, hva skal vi så gjøre fremover nå? For det første så må man i Forbundet lage ett opplegg som gjør at andre skulle falle for samme fristelse. Det som er skjedd er skjedd, man må uansett bruke denne saken til å forberede ett nytt system som gangner alle som ønsker å spille denne turneringsformen. Viktig nå er uansett å la de involverte få være i fred, de er helt sikkert ikke stolte av det som skjedde, og nå i beste juleånd, så må vi tilgi dem denne dumheten, la dem sone straffen, og ta dem i mot med åpne armer når dem forhåpentlig kommer sterkere og hevnlystne tilbake.

Vi må for all del ikke bare glemme saken, men heller ikke bruke saken mot de involverte spillerne, men heller mot et system som flere kanskje er missfornøyd med. God jul :)
 
Navn: GeO Dato: 17.12.2008
E-post: geobridge@hotmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Ødegårdstuen har forstått poenget. Opplegg med mer enn "ett liv" i første runde praktiseres i lagturneringer mange steder når det ikke nytter å dele deltakerlagene i to ved at kun vinnerne går videre til neste runde. Men da må det spilles en kamp til i en eller annen variant! Jeg er sikker på at NBF vil ta seg tid til å komme opp med noe fornuftig foran NM 2009/10, selv om det krever litt arbeid å lage opplegget, alt etter hvor mange lag som deltar.
 
Navn: Øyvind Aashamar Dato: 16.12.2008
E-post: oyvind.aashamar@bos.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Når det gjelder fingerte kamper, så deles det vel også ut mesterpoeng til spillere som ikke har spilt kampen. Det betyr at man teoretisk kan få en nål man ikke er kvalifisert til. Synes derfor dette er utilbørlig juks, men det er vel ikke dermed sagt at spillerne skal diskvalifiseres for andre turneringer. Det er vanskelig nok å få deltakere fra før.
 
Navn: Lasje Dato: 16.12.2008
E-post: Laaa01@handelsbanken.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Fotballen har løst dette ganske så bra. Fotballen har et oplegg som favner og gavner. Skaper entuiasme. De små "laga" (hvem nå det enn må være) De kommer inn i 3. runde ved å slå lag på samme nivå, ELLER ved å slå de store laga.De store laga står over 1. og 2. En annen måte å gjøre det på, viss man må kvotere, er å la de med flest mesterpoeng passere første runde, man kan da få fart på mesterpoengene, og samtidig få fart på gamliser som egentlig har slutta å spille.
 
Navn: Lars Ødegårdstuen Dato: 15.12.2008
E-post: larskoe@online.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Deltok i mitt første NM for klubblag i år, men det er definitivt ikke mitt siste. Vi tapte knepent i andre runde mot et godt lag fra Romerike.
Jeg må si jeg synes at opplegget rundt hvem som kommer seg til andre runde er litt merkelig for å si det pent. Det legger på en måte opp til avtaler lag i mellom.
Jeg tror at en mulig løsning for å unngå slike kompisløsninger kan være at alle de som taper sine innledende kamper får en ny mulighet til å spille seg til andre runde ved å møte en av de andre som har tapt sin første kamp. Da vil en være nærmere de 224 lagene som kreves i andre runde. ( trenger vel 336 lag i første runde for at det skal gå opp)En slik løsning vil gi oss vanlige klubbspillere en ekstra sjanse til å kvalifisere oss til 2. runde og vil muligens forhindre at gode lag prøver slike stunt som Heimdal lagene her har gjort.
 
Navn: Flemming Johnsen Dato: 15.12.2008
E-post: fjo@sarpsborg.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Synes begge de siste innleggene er gode, og skal vi ha cup fra 1. runde støtter jeg Tore Skoglund. Vi har jo både seriemesterskapet og kretsmesterskap der vi spiller serie. "Cup er cup" og skal være en morsom sak ved siden av. Synes allikevel det alternative forslaget til GeO om regionale grupper(som kanskje kunne erstatte inntil 3. runde) kan ha en del for seg. Forhåpentlig mest for å trekke flere lag inn i cupen.
Er ellers enig med KK at enkelte av innleggene er helt lavmål - eller i beste fall dårlig forsøk på humor. Benytt heller anledningen til et lett tilgjengelig diskusjonsforum til å komme med konstruktive innspill.
 
Navn: GeO Tislevoll Dato: 13.12.2008
E-post: geobridge@hotmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Det er alternativer. For eksempel: bl.a. i England (og Danmark) har jeg opplevd flere interessante løsninger i innledende runder av lagturneringer for å få det til å gå opp. Bl.a. at tre lag spiller i gruppe (et nødvendig antall grupper, og kanskje derfor også endel enkeltkamper...), altså to kamper hver. Vinner + nr. 2 går videre. (Kanskje det bør være et seedet lag i hver gruppe?) Siden det er regionalt oppsatt i 1.runde vil det ikke få så stor økonomisk betydning, men det vil være attraktivt. Lag som normalt ryker ut i 1.runde får to kamper, og med en mulighet til å karre seg til andre runde etter å ha prestert noe. Jeg er sikker på at det er kloke hoder der ute som klarer å klekke ut et opplegg så man får riktig antall lag til andre runde, uten at (for mange) lag må/får stå over 1.runde. Kanskje vil 1.runde med et slikt eller lignende opplegg ta litt mer tid å gjennomføre, men det ville vel kunne løses med å starte turneringen litt tidligere. (Og de lagene som føler de ikke har tid til å delta kan vel bare la være å melde seg på.)
 
Navn: Tore Skoglund Dato: 12.12.2008
E-post: tskoglund@hotmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Man trenger ikke lese mellom linjene for å forstå at enkelte ikke liker dagens ordning, men hva er egentlig alternativet? Før dagens ordning var det en haug med lag som stod over 1. runde (går ut i fra at det var etter trekning) og de måtte i tillegg betale rundeavgift uten å få spille et eneste kort. Hvis det er 7 plasser i finalen (arrangøren tilbys en plass i finalen) trenger du 224 lag i 2. runde for å få det til å gå opp. I de siste tre årene har antall påmeldte lag vært rundt 290-320 noe som er langt unna 448 lag som vi trenger hvis kun vinnere fra 1. runde skal gå videre. At man må spille kort for å komme seg til 2. runde framfor å kunne bli trekt ut til å komme seg dit ser for meg ut som er mer sportslig korrekt løsning (mulig jeg er uheldig i ordvalget her…). Det er mange andre idretter som bruker lignende løsninger i mesterskap for å få det til å gå opp med antallet i finalen.

Jeg savner et seriøst forslag til en annen løsning.
 
Navn: name Dato: 12.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Fullt navn du lissom. Du glemte å ta med Mathias sjøl ...
 
Navn: Kåre Beyer Kristiansen Dato: 12.12.2008
E-post: kaare@gammagrafisk.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Forskjellen på norske og andre bridge diskusjonsforum er at de har en viss seriøsitet, noe som er så og si helt fraværende bla her. Svenskene har diskutert saken og har utelukkende diskutert sak, og på ett saklig nivå, her har vi noe å lære. I tillegg signerer dem innleggene med fullt navn, noe som burde være en selvfølge.

God helg!
hilsen

Kåre Beyer Kristiansen
 
Navn: knuten Dato: 12.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Genialt Jon Arne. Men du glemte de som har bursdag under selve finalen. De bør også få være med.
 
Navn: Jon Arne Dato: 12.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Jeg synes alle påmeldte lag skal få være med alle rundene, gjerne med regional trekning alle runder slik at vi ikke får reiseutgifter å snakke om. Deretter kan vi ha opptelling av IMP slik at de med størst samlet IMP-diffanse går til finalen. Kanskje kunne vi tatt med det laget som kommer nærmest middels, en medianplass i finalen, det kunne vært spennende og gøy. For at finalen skal bli enda mer hjemmehyggelig kunne vi godt tatt med et par lag fra arrangørklubben i tillegg. Ja, dette hadde blitt et ordentlig koselig NM-arrangement. Fint for NBF ville det jo også blitt all den tid alle lagene må betale for alle utslagsrundene!
 
Navn: Lasje Dato: 9.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Så bra. At diskusjonen begynner å dreie seg om NM-lag.Og arrangementet. Tap må bety at man er ute av NM-lag. Det kan vel ikke stå i reglementet at det SKAL være 6. innledende runder. Med det frafallet som p.t. er i bridgen, så går vel alle lag videre fra 1. runde til neste år. Hva er da vitsen for de "små" laga å stille opp. Slår du de store "kanonene" så er allikevel "kanonene" med i runde 2. Tåpelig. Og dumt.
 
Navn: Jan Tore Berg Dato: 9.12.2008
E-post: jan.tore.berg@naeringslivsupporter. Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Ingen tvil om at lagene fra Heimdal valgte feil "kutt", men stiller meg bak GEO sitt innlegg 07.12. Liker dårlig måten det blir ropt om juks og bedrag. Slik jeg kjenner de involverte er det høflige, sympatiske og REDELIGE karer hele gjengen.
 
Navn: GeO Dato: 8.12.2008
E-post: geobridge@hotmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Enig med Tore Skoglund i et det er en god ide å forsøke med opplegg som gagner "massebridgen". Det er bare det at dette kunne vært gjort på mange måter som ville vært minst like attraktive for de lagene, og samtidig forsvarlig rent sportslig.
 
Navn: Tore Skoglund Dato: 8.12.2008
E-post: tskoglund@hotmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Jeg tror at av de 290 lagene som stilte på startstreken i NM Klubber i år er det flere som setter pris på å få en ekstra sjanse til å komme til 2. runde. Regelen om å ta med de beste taperne til 2. runde er slik jeg ser det en regel som gagner masseidretten og bridgen i lengden. Det er ikke alle lag som regner med å kunne gå videre til 2. runde og for noen av disse vil det vel kunne oppleves som en motivasjon at de kan forsøke å tape minst mulig? Kanskje regelen fører til at flere melder seg på NM klubber?

Håper ikke debatten fører til at man går bort fra denne måten å arrangere 1. runde på, og i hvert fall ikke at toppidretten får sette premissene for hva masseidretten ønsker. Spesielt når vi vet hvem som ”sponser” toppidretten.
 
Navn: trond hjort Dato: 8.12.2008
E-post: t-hjor@online.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Heisan. my enig i det geO tislevoll skriver om ikke rop korsfest og om alle kan gjøre feil. Men å skrive at det ikke er juks bare regelbrudd, den er jeg sterkt uenig i, likeledels at det at en synnes reglene for å avvikle 1 runde er feil\ teit gjør noen forskjel i forhold til regelbruddet. En kan ikke velge vilken regler en liker eller ikke liker og bare følge de reglene en vil. Ellers har jeg tro på DK tar de tiltak de mener er rett, og at saken er tjent med at alt faller til ro.
 
Navn: GeO Tislevoll Dato: 7.12.2008
E-post: geobridge@hotmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Nå holder det! Jeg har med en skrekkblandet følelse fulgt denne triste saken. Snorre Aalberg sa noe klokt på sin hjemmeside allerede tidlig: besinn dere folkens. Det er grunn til å gjenta det. Jeg vil på ingen måte unnskylde heimdalingene for det de har gjort. Det var en utrolig dum løsning de valgte, og det vil medføre fortjent straff. Men hvorfor skal vi andre bidra til en ren korsfestelse? Det de har gjort er et regelbrudd i forhold til et håpløst opplegg for gjennomføring av NM 1.runde, et opplegg som NBF snarest bør endre. Heimdalingenes løsning var klossete, og som de har påpekt en hasteavgjørelse som neppe (etter det jeg har fått vite) alle spillerene på de to lagene var helt klar over skjedde en gang. Å sidestille regelbruddet med reinheklet juks er etter min mening å gå alt for langt. En skal være klar over at de aldri la skjul på hva som skjedde, og fra Heimdal 1 sin side var det et poeng at de ikke ville benytte seg av reglene for å presse seg til 2.runde ved å claime at Heimdal 7 skulle ryke fordi de ikke kunne spille den aller siste spilledagen. Et forsøk på å være fair, altså, men med den klossete løsningen glemte de at det ble unfair overfor resten av feltet, og hele løsningen ble fatal. Men juks er et meget sterkt ord. Det må da være gradsforskjeller? Det ville vel vært ti ganger verre om vi hadde fått vite at de hadde blitt tatt i å jukse ved bordet da de tok sine fantastiske titler i år og i fjor? Vi som kjenner både det internasjonale miljøet og gutta godt vet at norske representasjonsspillere er de aller mest renhårige i verdenseliten. Flere av dem har representert Norge på en forbilledlig måte gjennom en årrekke. De fortjener ikke å bli hengt ut i den grad som nå skjer. Det siste med avisoppslagene er fullstendig uten balanse. Samtidig som det er ødeleggende for norsk bridge er det også svært ødeleggende for enkeltpersonene. Jeg blir kvalm ved tanken på at det kan være noen bridgespillere jeg kjenner som har løpt til avisen med dette. Ikke det at ting skal skjules og dysses ned, men å la tabloidene fråtse i dette er bare til skade, og de som har tipset dem kan ikke ha annen hensikt enn å skade. En skal være klar over at de personene det gjelder ligger nede nå, skikkelig nede for telling. Hva med litt støtte til noen som har dummet seg ut, og har innsett det, og som virkelig har det ille? Hvor blir det av det med å se det menneskelige i en slik situasjon. Eller er det mer behagelig å sparke noen som ligger nede? Jeg er klar over at de har gjort noe galt, de faktiske forhold er klare. Og de vil som sagt få sin straff. DK vil vurdere alt som har med saken å gjøre å dømme rettferdig. Men hylekorene som roper korsfest og formelig gasser seg i andres elendighet består stort sett av de samme personene som for litt siden hadde de samme spillerne som sine helter, spillere de så opp til å ønsket å identifisere seg. Det som har skjedd bare beviser at de gutta også er mennesker av kjøtt og blod, og mennesker kan gjøre dumheter. Men de er faktisk de samme fine guttene dere tidligere likte så godt fortsatt. Så nå holder det! Vis litt sympati, la DK være dommer i saken, og ikke bidra til fullstendig å knuse en gjeng med fine gutter. Det heter: det er ikke langt fra Capitol til den tarpeiske klippe. Vær så snill folkens, det er ikke nødvendig å dytte våre venner utfor klippen heller?
 
Navn: Tor-Johnny Agledal Dato: 5.12.2008
E-post: tor-johnny@hotmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Ta ting med humør er veldig viktig!
Det er klart man kan bagatellisere og fleipe og kalle dette for en "glipp", "tidsklemma", "ett egg" og andre ting.
Kåre B har ett poeng og to, eg er ein av dei som ikke kjenner miljøet og "aner" ikke hva dem egentlig har gjort. Eg skal også ta meg ei pils i helga, skal ikke ligge søvnløs heller. I min verden og forhåpentligvis i Bridgeverden er dette juks: PUNKTUM.
Go Bridgehelg!
 
Navn: Siw Marita Dato: 5.12.2008
E-post: E-post Rindhølenxl Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Kåre Kristiansen er inne på et stort poeng der.. Hvorfor måtte de 4 beste spillerene spille den kampen? Kunne ikke Heimdal 1 brukt 4 andre spillere som ikke var så gode, men gode nok til å vinne den runden? Og som hadde bedre "tid" enn landslagsenglene våre? Da hadde dem løst hele "krisen"......
Eller ligger det noe mer bake dette monn tru?
 
Navn: Kåre Beyer Kristiansen Dato: 5.12.2008
E-post: kaare@gammagrafisk.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Tids skvis??????????
Klubben hadde ca 70 mann å ta av som ikke spiller NM klubblag.

I hver runde kan man bruke 4 nye spillere som ikke tidligere har spilt på ett annet lag. Jeg klør så i fingrene etter å skrive noe mer utfyllende om dette her for jeg tror ikke flertallet helt skjønner hva dem egentlig har gjort. Det er fredag, ta dere en pils og glem hele saken frem til 18.12. God helg!
 
Navn: Lasje Dato: 5.12.2008
E-post: Laaa01@handelsbanken.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Enig med Jørn. Dette er ikke akkurat verdens største forbrytelse. I tillegg får Heimdal 1 all pepper. Men sånn er det vel å ha et navn ... Gutta kom i en tids-skvis. Den nye skvisen må seff ha et navn. Heimdal-skvisen.
 
Navn: Jørn thunestved Dato: 5.12.2008
E-post: jthunestvedt@gmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Kanskje lovutvalget skal få gjøre jobben sin i fred nå. Ikke særlig konstruktivt at alle rikssynsere skal konkurrere i å være mest moralsk indignert. Er vel ikke akkurat snakk om drap eller voldtekt heller.
 
Navn: Per Tjelmeland Dato: 5.12.2008
E-post: per.tjelmeland@rana.kommune.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Hei
Eg er svært skuffa over at heltane mine har gjort dette, og det må sjølvsagt koma ein reaksjon frå DK.
Saka er no på tur til å bli internasjonal (sjå m.a. Svensk Spader) og verre kan det bli. Dette er profesjonelle spelarar der fuskinga faktisk kan få konsekvensar for jobbsituasjonen.
To element i tilhøve til straffeutmålinga:
- Det må synliggjerast ei straff. Eg høyrte nokon nemna at proffane kan forplikta seg til å spela ei storturnering med kvar sin junior. Kvifor ikkje?
- Spelarane ser kva dei har gjort, dei angrar seg, har lagt seg flate, og dei har alt no fått formidabel straff i samband med medieoppslaga.
- Og så er det slik at dette er dei suverent beste spelarane me har i internasjonal samanheng. Me har ikkje råd til at straffa skal få konsekvensar for internasjonal representasjon!
 
Navn: Anders Kristensen Dato: 5.12.2008
E-post: anders.k@hlink.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Det som er positivt er at Heimdal BK har lagt seg langflate og beklager hendelsen! Det var nok smart med tanke på behandlingen av saken i DK. Men en beklagelse var forventa! Det som undrer meg er argumentene for å ikke ha tid til å avvikle kampen. Disse argumentene holder ikke. NBF er ganske romslige når det gjelder utsettelser. Men når spillere på laget prioriterer andre turneringer, så blir det færre aktuelle dager. Vi som leser om saken, skjønner jo at det ikke har vært tid, av forskjellige årsaker. Men å argumentere for at man drar og spiller andre bridgeturneringer er ett dårlig argument!

Men når det er sagt. Vil jeg oppfordre Bridgenorge til å behandle de involverte spillerne med omhu! jeg føler meg 100% trygg på at dette ikke er noen løsning som disse spillerne har "til vane" og benytte! Og at vi kan kalle det for, på bridgespråket, "et egg"

At DK kommer til å gi samme reaksjon til heimdal som til hvilket som helt andre er jeg helt sikker på!

Gutta er nok helt sikkert utrolig skuffa over seg selv. Vi får gi dem ro, slik at de kommer til hektene igjen!

En ting er sikkert. Vi har bruk for våre beste spillere i fremtiden også!
 
Navn: Petter Haram Dato: 5.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Dette var utrolig synd og her har man ikke tenkt konsekvens når man har bestemt seg for hva man skulle gjøre. All publisitet dette får i presse er katastrofal for Norsk bridge siden det involverer profilerte spillere. Et råd til Heimdal - Svar "ingen kommentarer" når pressen kontakter dere hvis dere ikke har noe bedre å melde enn det som står i VG i dag.

Så til DK's jobb. Det er nevnt i andre innlegg her at det skal være likhet for loven både for Kong Salamo og Jørgen Hattemaker. Det er jeg helt enig i og jeg håper at DK har den autoritet som skal til (det tror jeg de har) slik at pendelen heller ikke bikker over og straffer disse mer enn Jørgen Hattemaker hadde blitt. La ikke dette bli en heksejakt.
 
Navn: Marianne Harding Dato: 5.12.2008
E-post: marianne@bin.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Vi oppfordrer alle som kommenterer til å skrive fullt navn, og forbeholder oss retten til å slette innlegg som vi finner upassende. Mvh red BIN
 
Navn: Heimdal 1 Dato: 4.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Uttalelse og beklagelse fra Heimdal BK 1 i forbindelse med diskvalifikasjon fra NM-klubber 2009.


Vi vil med dette på det sterkeste beklage den ”løsning” som ble valgt for å få avviklet 1. rundekampen mellom Heimdal BK 1 og Heimdal BK 7. Det hele ble fattet som en hasteavgjørelse da det ble klart at kampen ikke ville la seg gjennomføre selv om maks utsettelsestid ble gitt. Som mange hasteavgjørelser ble det en svært dårlig løsning.

Det følgende er ment å skulle være en forklaring på hvordan man havnet i en slik situasjon og ikke en unnskyldning. I første halvdel av fristen til å spille kampen var vi opptatt med OL- spilling i Beijing som representanter for Norge og hadde dermed ingen mulighet til å gjennomføre den. Etter at vi kom hjem på tirsdag var det turnering allerede på fredag og lørdag og i dagene i mellom fantes det ingen mulighet. Da det var kamp i kretsserien påfølgende tirsdag ble det avtalt bytte av innbyrdes kamper slik at vi skulle møte Nordeng og at kampen også skulle gjelde som NM-kamp og problemet så ut til å være løst. Men på spilledagen ble det klart at det andre laget ikke klarte å stille med fire spillere fra laget som var påmeldt til NM, slik at kampen allikevel ikke kunne gjelde som 1. rundekamp. Nå begynte tiden å bli knapp og til helgen var to av våre spillere opptatt med turnering i Mo I Rana og i dagene i mellom hadde ikke Heimdal 7 mulighet av jobbmessige årsaker. Allerede nå var fristen for å utsette kampen ute og det hadde heller ikke hjulpet å få utsatt kampen en uke, bla. fordi vi som fjorårsmestere skulle til Amsterdam og forsvare Norges ære i Champions Cup. Da fristen allerede var ute og det heller ikke ville hjelpe med en utsettelse ble den fatale avgjørelsen om å spille 0-0 fattet og for ikke å virke provoserende ble det sendt inn et resultat av kampen.

Vi skjønner nå hvor dumt dette var og tenkte ikke over konsekvensene og har i ettertid aldri prøvd å legge skjul på at vi ikke gjennomførte kampen, da hensikten naturligvis ikke var å snike seg med til andre runde, da dette aldri har vært noe problem. Som tittelforsvarere ville vi selvsagt spille og hadde liten lyst til å trekke oss, selv om det selvfølgelig var akkurat det vi burde gjort. Det virket heller ikke rettferdig at Heimdal 7 skulle ryke ut selv om reglene sier at så skulle skje da de ikke kunne stille lag på avtalt kampdato, da det tross alt var vi som ikke hadde anledning til å stille i store deler av perioden. Ekstra vanskelig var dette med tanke på at vi møtte nære venner fra samme klubb.

Mvh

Heimdal 1.
 
Navn: Anders Kristensen Dato: 4.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Alkohol, IOC osv osv Det begynner å bli en grov avsporing av debatten! Men bra at folk engasjerer seg!
 
Navn: Siw M Dato: 4.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
1.div spillere burde vite bedre, og dømmes strengere. Dem er tross alt bridgenorge sitt ansikt ut i verden...
 
Navn: trond hjort Dato: 4.12.2008
E-post: t-hjor@online.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
først Vil si meg 100% enig med deg ronny. Viktige poeng. Skal bridge bli sett på som seriøst må vi slå hardt ned på juks og ulovligheter. Samtidig må DK få jobbe i fred, for å komme frem til rett straff i forhold til hva som er skjedd.
 
Navn: Ronny Korsmo Dato: 4.12.2008
E-post: rk73@online.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Jeg velger å ikke betvile noen før vi ser hva som skjer i etterkant av dette, det vi uansett må fokusere på er som TJ sier, hvor vil vi med denne idretten? Man hører jo at forbund vil innlemme denne idretten som en IOC gren. Greit å ha slike planer og ønsker, men må man ikke i samme slengen få bukt på baktalelser, useriøsitet i turnerings sammenheng, drikking under turnering/klubb spilling osv osv. Vi som spiller her på østlandet ser jo at man hele tiden får servert alkohol holdige drikker i spille lokalene når vi spiller turneringer, det være seg forbunds poeng, krets poeng eller klubb poeng. Uansett så er dette en uting som burde bli borte fra bridgen. Sklei litt ut, men har valgt å gjøre dette til min fanesak, da jeg personling synes det er for useriøst i mange tilfeller.

Hva skal man så gjøre for å få bukt på problemet med juksing, useriøsitet, etiske lovbrytere, regelbrytere generelt? Jo man må slå til der det forbrytes mot regler, og man må statuere eksempler. Man må vise at man bryr seg, man må altså slå til der det svir.

Vil dette si å diskvalifisere Landslags spillere fra klubb, krets, forbund og international representasjon, ja så får man gjøre det, da viser man at man bryr seg om etiske regler og at vi ikke er redde for å sansksjonere, uansett person, lag, klubb eller krets. Likhet for alle og alle for en.

Kunne jo vært interessant å komme med navn på spillelokaler hvor det blir servert alkohol holdig drikker, både steder som har sjenke bevilgning og steder som ikke har dette. Nå vil jeg desverre ikke gå ut med slik informasjon, men kan gjerne stille opp til et møte hvis man vil se nærmere på slike ting.
 
Navn: Per Halvorsen Dato: 4.12.2008
E-post: per.halvorsen@hjemme.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Akkurat. S otto har fått tak i poenget. Det skal være likhet for loven. Jeg får samme straffeutmling som Røkke når jeg kjører for fort selv om det er klart at tuesenlappene svir hardere for meg. DK skjønner dette og behandler det likt uansett hvem som er involvert, det føler jeg meg trygg på. Evt. konsekvenser for tillitsverv etc. vil også behandles likt for Kong Salomo og Jørgen Hattemaker.
Egentlig er jeg overrasket over at opplegget for 1. runde NM-klubber ikke allerede har vært utnyttet. Eller kanskje det allerede har skjedd før?
Hvis motivet i den aktuelle saken var å sette fingeren på svakheten i opplegget, så burde man gjort nettopp som foreslått på flyturen. Nemlig levert lister med 32 rundpasser på begge bord. Da hadde lagene blitt disket uten videre konsekvenser regner jeg med.
Per

 
Navn: S otto Dato: 4.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Sakens kjerne er ikke hva slags strafferamme dette skal ende i. Sakens kjerne er at det har foregått ev ulovlighet. Hva slags konsekvens har så denne ulovligheten? Hva ville straffen ha vært uansett lag og spillere. Det er dette som må ligge til grunn for at man skal straffe spillerne på den rette måten, ved å la slike ting slippe ut før man har sett på saken i DK vil si det samme som at man vil sette press på de som skal avgjøre dette. Hadde dette vært to anonyme lag som skulle ha fått sin passende straff, så hadde saken helt sikkert fått et annet utfall. Det at det er landslaget vårt som har blitt tatt, skal ikke ha noen betydning. Det er blitt jukset i en turneringsform som mange av landets spillere bruker mye energi og krefter på å avansere i, skal man da se lett på at noen lag jukser for å komme gjennom nåløyet? Nei, det blir alltid galt og burde straffes på en rettferdig måte uavhengig av hvem som var med.
 
Navn: Anders Kristensen Dato: 4.12.2008
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Kan godt hende at det er beste løsning, å ikke kommentere noe. Jeg kan godt vente på DK sin avgjørelse!
 
Navn: Kåre Beyer Kristiansen Dato: 4.12.2008
E-post: kaare@gammagrafisk.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Til Anders! Jeg skjønner ikke hvorfor du skal oppfordre noen til å synse noe som helst om straffen offentlig, den biten tar disiplinærkomiteen seg av. Vi kan si hva vi mener på telefonen til hverandre (nei du trenger ikke ringe) og la det være en intern sak mellom de personene som vil mene noe.

Til Terje vil jeg si følgende:
Om en fotballkamp blir fikset, og det kommer ut, så ender det som regel med politianmeldelse, om det er grunnlag for det her vet jeg ikke. Men det jeg vet er at du ALDRI skulle latt det som du fortalte til Boye bli offentlig for det tapte dere ansikt på.

KåreK
(sign)
 
Navn: Anders Kristensen Dato: 3.12.2008
E-post: anders.k@hlink.n0 Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Flemming har ett poeng, at det ikke er en overraskelse at det jukses i bridge. Det ser vi alt for ofte på nett. generelt er norske spillere kjent for å være veldig ryddige. Det som overrasker meg er Terje Aa sine uttalelser(jeg tar det for gitt at boye siterer korrekt) Det er meg bekjent ren trekning av alle rundekamper, men det er delt opp geografisk, da kan seff lag fra samme klubb bli nødt å spille mot hverandre. Det kan jo ikke være slik at forbundet først skal trekke og deretter "justere" slik at lag fra samme klubb ikke kan møtes. Men at Terje har sagt at man bare kan pass ut alle 32 spill er jo også ett tegn på at terje er villig til å avtale resultat!!!! Dette overrasker meg stort, da jeg kjenner Terje som en MEGET hyggelig og fair bridgespiller. Kanskje en av de mest fairspillende jeg kjenner! Uansett er jo dette en trist sak, men konsekvensene for dette MÅ slås hardt ned på. Kanskje spesielt med tanke på hvem som er involvert. Faktisk så er tillitsmenn som er involvert mere alvorlig enn spillere, hvis man kan si det slik. John Våge, som kaptein for skolelaget er innblandet i dette er meget tragisk! MEN når dette er sagt; jeg føler meg rimelig trygg på at HVIS kampen hadde blitt spilt, hadde den blitt jevn og begge lag hadde gått videre. Det tenkte sikker lagene også, og derfor "laget" resultat! jeg håper at noen "kjente" kan synse om en passende reaksjon, Boye, Jeg utfordrer deg. Både fordi jeg vet du ikke er redd for å uttale deg, og fordi du kjenner disse, kanskje bedre enn noen! Tar du utfordringen, boye?
 
Navn: Flemming Johnsen Dato: 3.12.2008
E-post: fjo@sarpsborg.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Hei!
Like trist som selve jukset synes jeg 2 avsnitt i artikkelen er. Det kommer ikke som noen stor overraskelse at bridgespillere jukser, overraskelsen består kun i hvem som blir tatt. Betyr det at jeg deltar i en idrett/aktivitet der det er helt logisk at man jukser hvis man kan? Det må jeg si er trist, veldig trist.
Personlig er jeg glad i å spille bridge, og gjør det gjerne ofte, og lagkamp er "ille morro". derfor synes jeg opplegget i NM med å bruke runde 1 til å korrigere antall deltakerlag for runde 2(og resten av NM)ved å la alle spille, og så la nødvendig antall tapere få bli med videre er morsom. Alle får også spilt 1. runde, og det er en liten spenning for taperne om man kan gå videre på hederlig resultat(de taperne som går videre fortrenger ingen vinnerlag). Jeg har aldri hørt noen fra lagene her i nedre glomma - Fredrikstad eller sarpsborg at man vurderer å jukse, og i motsetning til i fotball så aner man jo ikke noe om hva som skjer på den andre banehalvdelen, så her kan man ikke "safe". Kanskje kan man innstille seg på å forsøke å være litt mer "forsiktig" enn ellers, men det kunne man kanskje trengt uansett - i hvertfall jeg....
Håper BIN tar feil i at bridgespillere er juksemakere.

PS/NB!
Har ikke noe behov for at de som er tatt skal straffes på noen særskilt måte, eller "steke i sitt eget fett". Synes det må være ille nok å bli avslørt og hengt ut. Håper ikke det blir et hylekor ut av dette.
 
Navn: Tor-Johnny Agledal Dato: 3.12.2008
E-post: tor-johnny@hotmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Katastrofe? Trist? Tragisk?
Mange ord kan brukes i denne saken. Eg velger å se det i ett lys av : Hvor vil BridgeNorge med sporten sin?
Vi er eit av dei beste bridgelandene i verden! No har mange av våre toppspillere blitt tatt med buksene nede, og det skal utmåles en straff som står i forhold til sakens karakter. Hvor mye skal vi akseptere av "fanteri" i vårt miljø? Det handler vel her mye om hvilken moral og etikk det er blandt folk? Hva kan man jukse med ved andre anledninger? Hvilken tillit har man til slike spillere? Eg har store forventninger til NBF sin reaksjon her. Dette handler mye om BRDGENS fremtid tror eg, rekruttering? rykte? seriøsitet? osv....

 
Navn: Lasje Dato: 3.12.2008
E-post: Laaa01@handelsbanken.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Trist sak. Håper en av konsekvensene blir at NBF prioriterer det sportslige, istedet for det økonomiske, og endrer sitt turneringsopplegg slik at lag som taper blir slått ut.
 
Navn: Bjørn Børre Leinan Dato: 3.12.2008
E-post: b.b.leinan@online.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Huff og huff, dette var en kjedelig sak. Alltid kjedelig når noen blir tatt for juks, men når det var disse blir alt bare så mye værre. Når det kommer til straffeutmålingen er jeg usikker på hva som er en passe straff, de må selvsagt få en streng straff, men heller ikke for streng bare fordi "hele" Norge roper at NBF ikke har "baller" nok til å straffe landslagspillerne etc. Håper hvertfall gutta har ryggrad nok til å beklage det som har skjedd og legge seg langflate.
 
Navn: Anders Kristensen Dato: 3.12.2008
E-post: anders.k@hlink.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Dette er rett og slett skandaløst. At landslagspillere er involvert i en slik
skandale er rett og slett forferdelig. Dette er opplagt grunn til utestengelse
fra turneringer og representasjon i Norge og Norsk regi. Nu er jeg spent på hva
DK gjør i denne saken. De tør vel ikke. Æ e iallefall ikkje redd for å si
min hjertens mening om de får for mild straff!