AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Historisk dobbeltseier i Nordisk

06.06.2009
Historisk dobbeltseier i Nordisk

Norge dominerte Nordisk mesterskap i Åbo med gull både i åpen klasse og dameklassen. Det åpne laget slet litt innledningsvis, men 24, 24 og 25 VP på rappen, mot henholdsvis Island, Sverige og Færøyene, gjorde at de fikk en luke til resten av feltet før den siste kampen. Der tålte de 7-23-tap mot Danmark, så 13-17 holdt i massevis. De norske damene ledet bortimot fra start til mål, og forsvarte dermed tittelen fra to år tilbake. Den gang var det hele 21 år siden Norge hadde gått til topps i dameklassen i Nordisk. Mesterskapet ble arrangert for første gang i 1946, og Norge har aldri tidligere klart å vinne både åpen klasse og dameklassen. Det gjør årets triumfer historiske.

På fredag startet Nordisk mesterskap i Åbo i Finland. De norske damene er regjerende mestere fra forrige mesterskap på Lillehammer, og satser på å gjenta den bedriften. I åpen klasse er Norge representert med de norske seriemesterne av året, Espen Erichsen-Jon-Egil Furunes og Glenn Grøtheim-Ulf Tundal, i tillegg til Rune Hauge og Tor Helness. De sikter seg også inn på en topplassering.

Norges lag i åpen klasse må nok finne seg i å bære favorittstempelet i et felt som virker forholdsvis jevnt.

Norges lag i dameklassen består av: Tonje Aasand Brogeland-Tone Torkelsen Svendsen, Ann Karin Fuglestad-Marianne Harding, Marianne Homme-Siv Thoresen og kaptein Geir Olav Tislevoll. Fem av de seks spillerne ble nordiske mestere på Lillehammer i 2007 (bare Marianne Homme er ny på laget), og med god spilling bør det være mulig å kjempe om et nytt gull. Vi holder imidlertid Sverige som en knapp favoritt i damefeltet.

Med én spilledag og tre kamper igjen av Nordisk mesterskap i Åbo i Finland ser det lyst ut for de norske farger. Damelaget vårt leder med hele 17 VP på Finland, og har ytterligere 5 VP ned til de svenske forhåndsfavorittene. I åpen klasse er det langt jevnere i gullkampen, men Norge styrket sine aksjer markant etter storseieren over Island i runde sju. Før den kampen ledet islendingene delt med Sverige.

Bilder og presentasjon av de norske spillerne finner du her.

Mesterskapssiden med resultater og bulletiner finner du her.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger