AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Nationals i fare for Helgemo-Helness

05.06.2009
Nationals i fare for Helgemo-Helness

Geir Helgemo har fått signaler om at han kan bli nektet deltakelse i den amerikanske storturneringen Spingold som starter i midten av juli. (Alf Helge Jensen vil også ha bred dekning om saken i BINs sommernummer som kommer ut i slutten av juni.)

Kan bli nektet USA-deltakelse
 
Av Alf Helge Jensen
 
Helgemo mister som kjent åpent EM i juni på grunn av utestengningen i Norge. Dette fordi Heimdal-spillerne blir benådet først fra 1. september, ikke 1. juni som det først lå an til. Nå kan dommen få ytterligere en utilsiktet virkning. Helgemo forteller at han har planlagt å spille to større turneringer i USA de nærmeste månedene for sin amerikanske sponsor. Men også dette kan bli ødelagt for den norske verdensstjernen.
 
- Det er kommet signaler fra USA om at jeg kan bli nektet deltakelse i Spingold. Mer vet jeg ennå ikke, bortsett fra at arrangøren ACBL (det amerikanske forbundet) skal vurdere saken. Jeg må bare avvente, sier Helgemo.
 
 
Tilleggsstraff
 
I vinter var det ingen problemer for han å spille i USA. Det virker som den siste tids utvikling i Norge har ført til at ACBL har begynt å vurdere reaksjon også i USA.
 
- Hvis de først bestemmer seg for å utestenge meg, frykter jeg at det kan bli for ganske lang tid, ikke nødvendigvis bare til 1. september. I så fall har styret i NBF gitt meg en kraftig tilleggsstraff. Blir jeg nektet i Spingold i tillegg til EM, betyr det at halve levebrødet for i år er borte. Da er jeg enkelt og greit uten jobb inntil videre. Bridgespalten i VG er for lite å leve av, sier Helgemo.
 
Han legger ikke skjul på at han er både frustrert og bitter. Eneste lyspunkt er at hans nye franske sponsor, Zimmermann, uten videre har godtatt at Helgemo ikke kan spille EM. Dette får ingen konsekvenser for det videre samarbeid.
 
 
Nei til landslaget
 
Tor Helness er like frustrert som Helgemo. Begge sier de rett ut at heretter er landslaget nedprioritert fra deres side. Helness stiller i Nordisk som starter i dag, men han spiller sammen med sin norske sponsor Rune Hauge. Laget som vant 1. divisjon er uttatt til Nordisk. De har igjen fått Hauge som sponsor, i par med Helness.
 
- For meg er dette jobb. Jeg må jobbe for å leve. En vanlig representasjonsoppgave for Norge hadde vært uaktuelt for meg nå. Jeg har betingelseløst stilt opp for Norge siden slutten av 1970-tallet. Utallige ferier er brukt for å spille på landslaget. Det som har skjedd den siste tida, har tatt fra meg lysten på landslagsspill, sier Helness. I motsetning til Helgemo har han ikke mistet jobben. Helness og Helgemo skulle som kjent spille for Zimmermanns lag i EM. Nå blir Helness femtemann på laget.
 
- Heldigvis er Zimmermann forståelsesfull. Han har faktisk vært i en nesten tilsvarende situasjon som Geir og vet hva dette handler om, forteller Helness.
 
Verken han eller Helgemo sier «aldri mer landslaget». Men nå er det helt uaktuelt.
 
- Det er vel tvilsomt at jeg igjen stiller på landslaget. Jeg har lyst til å spille for Norge, men ikke for dem som dirigerer i forbundet i dag, sier Helgemo.
 
 
Hva skjedde?
 
Han og Helness lurer svært på hva som skjedde etter at arbeidsutvalget hadde hatt møte med Disiplinærkomiteen og Domskomiteen. Da lå det i kortene med benådning fra 1. juni. De fire i arbeidsutvalget, som utgjør et flertall i styret, var blitt enige om 1. juni. Men de nærmeste dagene etterpå skjedde det noe som endret datoen til 1. september.

- Jeg har ikke vært i kontakt med noen i styret. Men fra medlemmer i Disiplinærkomiteen har jeg fått høre at de gikk for 1. juni, etter at deres dom ga utilsiktede virkninger, sier Helgemo.


Lenker til tidligere artikler om saken på bin.no:

"Tapt for landslaget" av Alf Helge Jensen.

"Blir de benådet?" av Alf Helge Jensen.

"Helgemo skal spille for Australia" av Alf Helge Jensen.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
 
Navn: Synser Dato: 8.6.2009
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
For å eksemplifisere litt annerledes:
En budbilsjåfør mister førerkortet pga fyllekjøring, skal han da benådes fordi han også mister jobben pga sin handling?

Selvfølgelig ikke, han skulle vist bedre.

Samme sak her, har man gjort seg skyldig skal man ikke senere true med å trekke seg fra NBF, eller klage på at det er levebrødet det går utover. Synes heller man skal gå inn i seg selv og ta straffen som den er, det å bli frustrert over å ikke bli benådet fordi man har satt Norge på bridgekartet blir litt søkt spør du meg.
 
Navn: Petter Dato: 6.6.2009
E-post: noreply@mail.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
En ting er å idømme en riktig straff for kampfiksing. En annen ting er å rote det til med underhåndenmeldinger til synderne som man senere reverserer, surre med datoer for når straffen utløper, og å rote med forklaringer internasjonalt slik at man straffen blir helt hinsides og man risikerer å ta levebrødet fra folk som har gjort en feil. Dette er dårlig håndtering, NBF! Begeret er fullt for min del når det gjelder NBF-ledelsen vi nå har, jeg kommer ikke til å fortsette som NBF-medlem. Hvilken grasrot snakker du om, "Fornøyd"? Alle jeg snakker med synes at straffen nå er helt uforholdsmessig.
 
Navn: Fornøyd Dato: 6.6.2009
E-post: noreply@mail.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Mr. Alf Helge Jensen glemmer en svært viktig del av saken i sin iver etter å tale H-H sin sak:
Helgemo har faktisk gjort seg skyldig i grovt brudd på de etiske regler i vår kjære hobby. Folkens, vi snakker faktisk om regelrett juks. Dette lovbruddet har opprørt grasrota i Bridge-Norge, og en enstemmig Disiplinærkomite og en enstemmig Domskomite kom begge frem til et års utestengelse fra all organisert bridge.
Det at enkelte personer i ulike verv uttaler seg i hytt og pine om saken før den er endelig behandlet, ja det må jo nesten stå for vedkommendes regning.
Å snakke om utilsiktede hensikter mener jeg også blir bare tull. Ta et eksempel. En utøver blir tatt for juks i NM i en eller annen idrett og får ett års utestengelse. Tror dere vedkommende kan konkurrere i andre land, EM osv? Svaret er selvsagt nei.