Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet

Hauge til mix-finalen

12.06.2009

Lag Hauge (Gunn Tove Vist-Rune Hauge, Anna Malinowski-Erik Sælensminde og bulgarske Dessy Popova-Rosen Gunev) hadde en bra andre sesjon mot lag De Botton (Janet De Botton-Artur Malinowski og Nevena Senior-Nick Sandqvist) og vant semifinalen 89-61. På onsdag møter de det franske laget Neve i finalen. Kampen kan du følge direkte på BBO fra 10.30.

Sommerens åpne EM spilles i Sanremo fra 12. til 27. juni. Den første uken er det mix-mesterskap, først for lag og deretter for par. Norge har spillere på ni lag og 17 par. Norge har hatt suksess før i dette mesterskapet; i 2005 vant Norge gull både i mix lag og mix par!

I Mix lag i åpent EM deltar 91 lag, og ni av disse er mer eller mindre norske. Etter første spilledag er 48 lag klare for A-sluttspillet, og av "våre" er Erichsen (1. plass), Hauge (1. plass), Slovi (1. plass), Captain Kangaroo W/WO (3. plass) og McGann (3. plass) klare for A-sluttspillet. De 27 beste fra A-sluttspillet og de fem beste fra B-sluttspillet avanserer til cupkampene.

Fire av fem norske lag i A-sluttspillet kom seg inn blant de 27 beste og er klar for 16. delsfinale: Captain Kangaroo W/WO (4. plass), Hauge (6. plass), McGann (16. plass) og Erichsen (24. plass). Ingen av de norske kom seg inn blant de fem beste fra B-sluttspillet, og må spille kvalifisering i mix par på mandag.

Med åtte lag igjen i EM for mixlag er det bare Hauge (Gunn Tove Vist-Rune Hauge, Anna Malinowski-Erik Sælensminde og bulgarske Dessy Popova-Rosen Gunev) som fortsatt holder koken av de norske. De har fått en bra trekning og er favoritter i sin kvartfinale. Parallelt med lagturneringen spilles kvalifiseringen i mix par, og etter to sesjoner leder Marianne og Egil Homme klart blant de 239 parene på startstreken! Eli Solheim og Ivar Magnus Anfinsen har også fått en glimrende start på turneringen og ligger på ellevte plass.

Tirsdags formiddag cruiset lag Hauge gjennom kvartfinalen mot et newzealandsk lag. Fram til semifinalen har lag Hauge utklasset alle motstanderne i cupspillet.