Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet

Helness tapte Spingold-finalen

02.08.2009

Tor Helness sitt lag, Meltzer (Rose Meltzer-Kyle Larsen, David Berkowitz-Larry Cohen og Tor Helness-Alan Sontag), spilte seg fram til finalen i Spingold under Summer Nationals i Washington, men der ble lag Jansma (nederlandske Jan Jansma-Louk Verhees-Ricco van Prooijen og amerikanske Russell Ekeblad-Matt Granovetter-Ron Rubin) for sterke. Sluttresultatet etter 64 spill ble 138-65 i IMP.

Summer Nationals arrangeres i Washington fra 24. juli til 2. august. Den første hovedturneringen er Von Zedtwitz Life Master Pairs, som spilles fra fredag til søndag. På mandag starter lagturneringen Spingold, hvor det spilles 64-spills cupkamper.

Den norske deltakelsen er halvert i forhold til de seneste Nationals, ettersom ACBL har fattet interesse for den famøse Heimdal-saken. Om dette vil få konsekvenser også for kommende amerikanske mesterskap, skal avgjøres i løpet av den neste uken. I Spingold spiller Boye Brogeland-Espen Lindqvist på lag Strul, mens Tor Helness som vanlig er en del av Rose Meltzer sitt lag, denne gang i par med Alan Sontag.

378 par stilte til start i Von Zedtwitz Life Master Pairs på fredag, og etter 52 spill var 222 av disse luket bort. Foran lørdagens semifinale ligger Boye Brogeland-Espen Lindqvist på 13. plass, etter å ha scoret 59% og 58% i de to kvalifiseringssesjonene. Tor Helness og amerikaneren Roy Welland er på 57. plass etter sesjonsresultater på 58% og 52%.

Fire norske spillere er klar for den 78 par store finalen på søndag; Tor Helness sammen med amerikaneren Roy Welland (10. plass), Boye Brogeland og Espen Lindqvist (16 .plass) og Jon Sveindal sammen med amerikaneren Jim Gordon (18. plass). Det svenske paret Peter Bertheau-Jan Lagerman leder turneringen etter å ha scoret 62% og 64% i semifinalen.

Boye Brogeland og Espen Lindqvist scoret bare 45% i den første sesjonen i finalen i Von Zedtwitz Life Master Pairs, og falt fra 16. til 55. plass. De kom imidlertid sterkt tilbake i andre sesjon, som de vant med 65% score, og dette førte dem opp på 6. plass. Jon Sveindal og amerikaneren Jim Gordon ble nummer 22, mens Tor Helness endte på 29. plass med sin amerikanske makker Roy Welland. Turneringen ble vunnet klart av polakkene Michael Kwiecien og Roald Ramer.

Da 32 av 83 lag gjensto i Spingold, hadde de "norske", 4. seedete Meltzer (Rose Meltzer-Kyle Larsen, David Berkowitz-Larry Cohen og Tor Helness-Alan Sontag) og 7. seedete Strul (Aubrey Strul-Mike Becker, Fulvio Fantoni-Claudio Nunes og Boye Brogeland-Espen Lindqvist), kommet seg greit videre. Like bra gikk det ikke for 3. seedete lag Cayne (Jimmy Cayne-Michael Seamon, Krzystof Jassem-Krzystof Martens og Lorenzo Lauria-Alfredo Versace), som tapte sin første kamp med ett IMP!

Tor Helness sitt lag vant sin åttendedelsfinale med 42 IMP, og møter overraskelseslaget Schermer (opprinnelig 28. seedet) i kvartfinalen. Det andre "norske" laget, Strul, tapte sin åttendedelsfinale med 5 IMP, etter å ha ledet med 21 IMP før de siste 16 spillene.

Meltzer vant sin kvartfinale med hele 88 IMP, og i semifinalen ventet lag Lynch (Carolyn Lynch-Mike Passell, Cezary Balicki-Adam Zmudzinski og Aleksander Dubinin-Andrew Gromov). Meltzer vant med 12 IMP, og skal møte lag Jansma (Jan Jansma-Louk Verhees-Ricco van Prooijen og Russell Ekeblad-Matt Granovetter-Ron Rubin) i finalen. Det nederlandsk-amerikanske laget slo lag Diamond (John Diamond-Brian Platnick, Fred Gitelman-Brad Moss og Eric Greco-Geoff Hampson) i semifinalen.