AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Utestengt i 90 dager i USA

29.07.2009

Geir Helgemo, Jørgen Molberg og Terje Aa er som følge av "Heimdal-saken" utestengt fra spilling i USA i 90 dager, regnet fra 24. juli.

Sist fredag, 24. juli, var det høring i The Ethical Oversight Committee i ACBL. Temaet var om de utestengte Heimdal-spillerne kunne delta i turneringer i USA. De er som kjent utestengt fra alle turneringer i regi av Norsk Bridgeforbund. Den opprinnelige dommen var ut året, men ble seinere redusert til 1. september. Nå er det klart at de utestenges utover denne dato i USA, med mindre de anker og får medhold.

Straffen gjaldt ikke spilling i utlandet i utgangspunktet, men har i praksis fått slike konsekvenser. Først mistet de sommerens åpne EM og nå Summer Nationals i Washington. I USA kom det ingen reaksjoner den første tida, noe som gjorde at Helgemo & co kunne delta der. I juni fikk imidlertid spillerne som var påmeldt til Summer Nationals, beskjed om at det ville bli en høring om saken 24. juli. Det vil si rett i forkant av hovedturneringen Spingold. Dermed var de i praksis utestengt fra denne.

Ifølge den daglige bulletinen under Summer Nationals er avgjørelsen altså 90 dagers utestengning. Utover Summer Nationals får utestengelsen ingen store konsekvenser, ettersom neste store oppgave er Fall Nationals i San Diego i november.

Spillerne har 30 dagers ankefrist.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
 
Navn: Hans Olav Kvaal Dato: 29.7.2009
E-post: k-haolav@online.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Jeg blir lit skremt. Var det dette som var meningen når disiplinærutvalget gjorde sitt vedtak. Og kunne dette ha vert i tankene i det heletatt til di/den som i Heimdal bestemte å sende inn di svert omtalte lagkamplistene?
Dette bekrefter i hvertfall to ting. Snarveier er ikke altid smart. Og tiden det tar å gå fra helt til utsjelt er fryktelig mye kortere en å gå motsatt vei.
Jeg har stor medlidenhet med dem det har gådt ut over.