AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Angelini best i Europa - for sjette gang

19.10.2009
Angelini best i Europa - for sjette gang

Den åttende European Bridge Champions' Cup ble arrangert i Paris fra 15. til 18. oktober. For sjette gang i turneringens historie gikk Tennis Club Parioli Angelini til topps! En utrolig prestasjon av den italienske klubben, som må sies å ha dominert denne turneringen fullstendig. Spillerne på laget var Francesco Angelini, Valerio Giubilo, Fulvio Fantoni, Claudio Nunes, Lorenzo Lauria og Alfredo Versace. Det tyske laget BC Bamberger Reiter ble nummer to, mens svenske BK S:t Erik tok tredjeplassen.

De norske representantene på Topbridge BC; Trond Hantveit, Sam Inge Høyland, Gjermund Rekstad og Espen Lindqvist, endte på tiendeplass. De hadde en tung kvalifisering, men fikk et løft ved å slå de islandske mestrene i den første cupkampen, før det ble tap mot de franske mestrene i den andre cupkampen.


Deltakere:
De ti beste nasjonene i forrige EM (i Pau i 2008) er kvalifisert med sine nasjonale mestere; Bulgaria, Danmark, Frankrike, Island, Italia, Nederland, Norge, Russland, Sverige og Tyskland. De to siste plassene går til de regjerende mestrene i Champions Cup (Tennis Club Parioli Angelini fra Italia) og arrangørlandet (Frankrike).

Norges lag: Det norske laget kvalifiserte seg gjennom å vinne NM for klubber i Lyngdal i mai. Der spilte Gjermund Rekstad med Tor-Ove Reistad, men da sistnevnte måtte melde avbud, kom Espen Lindqvist inn som erstatter.

Gruppespillet: De norske guttene har blitt trukket til gruppe B og møter følgende lag; Bulgaria, Danmark, Frankrike, Tyskland og Italia. En veldig sterk gruppe med mange landslagsspillere. For å nevne noen kan vi ramse opp det franske laget som har Bessis x 2 (far og sønn), Levy, Mouiel, Multon og sponsoren som nylig ble verdensmester i Transnational i Brasil, Zimmermann. Siden Frankrike er vertsnasjon får de med et lag ekstra i forhold til at de kvalifiserte seg gjennom å komme blant de 10 beste nasjonene i fjorårets EM. Italia har også med to lag, et ekstra siden de vant i fjor. Begge de italienske lagene er sammensatt av stjernespillere samt sponsor. I Norges gruppe spiller Bocchi, De Falco, Duboin, Ferraro, Madala og Sementa.

Turneringsformen: 12 lag blir delt inn i to grupper på seks lag, der de spiller 20 spills-kamper mot de andre lagene. De to beste lagene fra hver gruppe kvalifiserer seg videre til semifinale A, tredje- og fjerdeplassene i hver gruppe går til semifinale B og femte- og sjetteplassene spiller semifiale C. I hver semifinale blir det spilt 40 spill.

Vinnerne i semifinale A møtes i en finale på 48 spill (4 sesjoner med 12 spill). De to andre lagene fra semifinale A spiller om bronseplassen gjennom 36 spill (3 sesjoner med 12 spill).

Vinnerne: Får tittelen "European Club Champion" og får muligheten til å delta i neste års Champions Cup. De får også med seg 5000 euro og EBL-mesterpoeng.

Spillestart: Spillingen begynner klokken 16:00 torsdag 15. oktober. Andre kamp torsdag begynner klokken 20:00. Noen utvalgte kamper kommer til å bli overført på BBO. Kampene på fredag begynner klokken 10:30, 14:15 og 17:25. På lørdag 17. oktober begynner semifinalene, og søndag 18. oktober går finalen.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger