AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Nickell vant Reisinger, Sveindal på femteplass

11.12.2009

For drøyt to måneder siden vant Nickell-laget Bermuda Bowl i São Paulo, og på søndag triumferte de igjen i Reisinger Board-a-Match under Fall Nationals i San Diego. Spillerne på verdens beste lag er sponsor Nick Nickell, Ralph Katz, Bob Hamman, Zia Mahmood, Jeff Meckstroth og Eric Rodwell. På andreplass, nesten fire spill bak Nickell, fulgte et polsk lag, mens et lag av amerikanske, australske og nederlandske spillere ble nummer tre.

Jon Sveindal var igjen best av de norske da han, sammen med Jan van Cleeff fra Nederland og engelskmennene Brian Senior og David Kendrick, ble nummer fem i den ti lags store finalen. Boye Brogeland og Espen Lindqvist sitt lag, Strul, lå på tredjeplass før finalen, men gikk på en smell i den første finalesesjonen og endte på en skuffende niendeplass.

Det amerikanske høstmesterskapet går av stabelen i San Diego, USA fra 27. november til 6. desember. Der møtes hele verdenseliten, og som vanlig er også en norsk kontingent på plass.

Den første hovedturneringen i Fall Nationals er Bobby Nail Life Master Pairs. 328 par stilte til start, og 156 av disse kvalifiserte seg til lørdagens finale. De som gjorde det best i kvalifiseringen, med to sesjoner på i overkant av 60%, var R. Jay Becker og Bobby Levin.

Alle de fire norske parene i turneringen er klare for finaledagen. Boye Brogeland og Espen Lindqvist ligger best an på en sjuendeplass. Martin Andresen og Tor Helness er nummer 34, Jørgen Molberg og Terje Aa er nummer 96, mens Arve Farstad og Jon Aabye er nummer 109. Det er en ikke ubetydelig «carry over» til finalen, så det er vanskelig å hevde seg i toppen om man har et dårlig utgangspunkt fra kvalifiseringen.

Martin Andresen og Tor Helness lå på 17. plass før siste sesjon av Bobby Nail Life Master Pairs i Fall Nationals. En fantastisk avslutning, med hele 68,31% score på de siste 26 spillene, gjorde at de suste til topps i det sterke feltet med 328 par på startstreken. På de neste plassene fulgte Hemant Lall–Justin Lall og Chris Compton–Jeff Meckstroth.

Boye Brogeland og Espen Lindqvist ledet turneringen før siste sesjon, men kun 47% score der gjorde at de falt ned til 13. plass. Arve Farstad og Jon Aabye ble nummer 47, mens Jørgen Molberg og Terje Aa havnet litt lenger ned på resultatlisten.

I den andre hovedturneringen i Fall Nationals, Open Board-a-Match, deltok det norske spillere på fire lag. I kvalifiseringen gjorde Martin Andresen, Arve Farstad, Harald Nordby og Jon Aabye en flott figur og var på delt sjetteplass av de 122 lagene som stilte til start.

Geir Helgemo–Tor Helness (lag Meltzer) og Jørgen Molberg–Terje Aa (lag Gordon) lå på henholdsvis 13. og 16. plass før finaledagen. Boye Brogeland og Espen Lindqvist, som har de italienske stjernene Fulvio Fantoni og Claudio Nunes som to av sine lagkamerater, ble overraskende slått ut første dag.

I det 60 lag store finalefeltet ble det tungt for Andresen & Co, som raste til 39. plass. Molberg–Aa avanserte til 11. plass, mens Helgemo–Helness måtte ta til takke med en 17. plass.

Turneringen ble vunnet overlegent av Josef Blass–Jerzy Zaremba fra USA, Andrej Gromov–Aleksander Dubinin fra Russland og Cezary Balicki–Adam Zmudzinski fra Polen.

Blue Ribbon Pairs går over tre dager og er den mest prestisjefulle parturneringen i USA. Etter fire av seks sesjoner ligger Boye Brogeland og Zia Mahmood på tredjeplass. Foran dem på resultatlisten er Fred Gitelman-Brad Moss og Jason Hackett-Justin Hackett. Like bak dem jager Nick Nickell-Ralph Katz og Jeff Meckstroth-Eric Rodwell. Før finaledagen ligger Arve Farstad og Harald Nordby på 26. plass, mens Jon Sveindal og nederlenderen Jan van Cleeff er nummer 31. Martin Andresen og Tor Helness, som vant den første parturneringen i Fall Nationals, ble slått ut etter en katastrofal tredje sesjon.

På finaledagen av Blue Ribbon Pairs var Björn Fallenius fra Sverige og Bart Bramley fra USA sterkest. Like bak fulgte amerikanerne John Hurd–Joel Woolridge, og polakkene Rafal Jagniewski og Michal Kwiecien ble nummer tre. Aftenpostens bridgeskribent Jon Sveindal fikk en sterk 14. plass sammen med nederlenderen Jan van Cleeff. Arve Farstad og Harald Nordby endte på en bra 20. plass, mens Boye Brogeland og Zia Mahmood falt fra tredjeplass til 60. plass den siste dagen!

Reisinger Board-a-Match er kanskje den tøffeste turneringen å vinne i verden, og står kvalitetsmessig ikke tilbake for et EM eller VM. Etter to dagers kvalifisering under Fall Nationals i San Diego er ti av 42 lag klare for finalen. Ikke overraskende er det de nybakte verdensmestrene på lag Nickell (Nick Nickell, Ralph Katz, Bob Hamman, Zia Mahmood, Jeff Meckstroth og Eric Rodwell) som leder, foran et amerikansk-australsk-nederlandsk lag, og med lag Strul (Aubrey Strul, Mike Becker, Fulvio Fantoni, Claudio Nunes, Boye Brogeland og Espen Lindqvist) på tredjeplass. Jon Sveindal er også klar for finalen sammen med Jan van Cleeff fra Nederland og engelskmennene Brian Senior og David Kendrick. De ligger på åttendeplass.

For de andre norske deltakerne ble det bare nesten denne gangen. Geir Helgemo og Tor Helness sitt lag ble nummer elleve i semifinalen, et drøyt spill fra å avansere videre i turneringen. Den første spille-dagen ble Jørgen Molberg og Terje Aa sitt lag slått ut med minst mulig margin.

Dagbladet-artikkel om Helness og Andresens seier.

Resultater og bulletiner.

Turneringsside.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger