AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Vennerød landslagssjef i åpen klasse

13.02.2011
Vennerød landslagssjef i åpen klasse

9. februar ble Christian Vennerød formelt utnevnt som ny landslagssjef i åpen klasse. Som eneste søker var han et naturlig førstevalg både for Utvalget for internasjonal virksomhet og NBFs styre. Utfordringen for Vennerød blir å bygge opp et nytt slagkraftig landslag etter fjorårets svake EM og tapet av Helgemo-Helness til Monaco.

Vennerød har allerede fått sin debut som landslagssjef da han ledet Norge under EM i Ostende i fjor. Det endte med en 14. plass, langt bak målsettingen om å kapre en VM-plass, men det svake resultatet ser ikke ut til å ha dempet Vennerøds lyst til å jobbe med det norske landslaget. 

Hvorfor ønsket du å bli landslagssjef?

- Jeg ønsker å bli landslagssjef fordi jeg synes bridge er noe av det morsomste som fins. Ikke bare for å spille selv. Jeg trives med å spekulere over hvordan det bør spilles på den best mulige måten. Det mest fruktbare miljøet for å diskutere og observere og utvikle dette i Norge, er som landslagssjef.

Hva er målsettingen for landslaget framover?

- Jeg har ingen personlig målsetning for landslaget. Det er laget selv som må velge seg en målsetning etter hvert. Det er en modningsprosess for dem som blir med, og avhenger av om dette blir et lag av etablerte stjerner eller mer et lag i utvikling. Jeg kan ikke ha ambisjoner på spillernes vegne. Ambisjonene må komme innenfra hos spillerne. De vil også avhenge av hvilke ressurser som stilles til disposisjon fra NBF for samlinger, trening og internasjonal matching.

Hvordan skal målsettingen nås?

- Jeg vil ikke si for mye om planene fordi de også må bli til i samarbeid med spillerne. Men det er jo ikke slik at jeg skal lære spillere på dette nivået å gjennomføre skviser eller bestemme om de skal spille overføring etter sperremeldinger fra motparten. Det vi må jobbe med, er sannsynligvis å få hver enkelt spiller, hvert enkelt par og hele laget til å ta ut sitt maksimale. Her kan vi lære av andre idretter, som sjakk, tennis og hopp på ski.

I BIN 1-11, som kommer ut i slutten av mars, vil Alf Helge Jensen ha en artikkel om framtiden for det norske landslaget, med intervju av den nybakte landslagssjefen og aktuelle spillere.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger